Pocetna » Zanimljivosti


GEJMERI, SPREMITE SE: Stiže najskuplja igrica na svetu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1000
Dodao/la: Roby_the_King
datum: 2015-01-28

Slike iz GEJMERI, SPREMITE SE: Stiže najskuplja igrica na svetu


U pitanju je online pucačina koja je smeštena u postapokaliptični svet. Zvanični datum pojavljivanja zakazan je za 9. septembar, a količina uloženog novca premašuje mnoge druge igre među kojima su čuveni GTA V i Call of Duty: Modern Warfare 2

Za objavljivanje najnovije video igre “Destiny”, koja dolazi od izdavača Activision Blizzard, biće uloženo ni manje ni više nego pola milijarde dolara. Za razvoj ove igre zaslužan je gejmerski studio “Bungie” koji je radio jednu od najpopularnijih sci-fi pucačina “Halo”. U pomenutu sumu ulaze troškovi razvoja, ali i celokupnog marketinga.

Izdavač Activision Blizzard je 2010. godine sklopio desetogodišnji ugovor sa “Bungi-em” u nadi da će napraviti revoluciju kada je gejming industrija u pitanju.



Informacije o tome koliko je novca uloženo u razvoj video igara uglavnom nisu poznati pa je zbog toga teško naći poređenje sa nekom drugom, ali je Destiny sigurno jedna od najskupljih ikada. Activision je 2009. godine potrošio 200 miliona dolara na lansiranje Call of Duty: Modern Warfare 2, a u prošlogodišnji hit GTA V uloženo je preko 280. Interesantan je podatak da je GTA V za samo tri dana zaradio milijardu dolara.


IZVOR