Pocetna » Sport


Golmane, nemoj da se šalimo: Nigerijski čuvar mreže ubacio namerno loptu u mrežu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 691
Dodao/la: BMW
datum: 2014-05-29


Prijateljski fudbalski meč koji su odigrali Nigerija i Škotska pod istragom je zbog nameštanja, a sumnja svakako mora da postoji zbog neverovatne reakcije golmana afričke reprezentacije Ostina Ežitea koji je bukvalno ubacio loptu u svoju mrežu, bez srama, izgleda.

Golman Ežite je pokušao pri centaršutu da hvata loptu u ruke, ali je jedva dočekao da ga protivnički napadač dotakne kako bi, bukvalno, ubacio loptu u svoju mrežu. Da li je providno? Prosudite sami. Ipak, gol nije priznat zbog faula.

Utakmica je završena 2:2, ali je sporno još nekoliko detalja, tako da će konačni rezultat prijateljske utakmice svakako biti osporen.

Sa druge strane, Britanska Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA) obavestila je Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) o pokušajima da se utiče na utakmicu na stadionu Fulama.

NCA je naglasila da je informisala FIFA da imaju informacije sa azijskog kladioničarskog tržišta da je bilo pokušaja da se nameste prijateljski mečevi.

Izvršni šef Škotske fudbalske asocijacije Stjuart Regan rekao je da je njegova federacija u stalnom kontaktu sa NCA i FIFA i da će biti spremni za meč.

Selektor i igrači Nigerije rekli su da su "zaprepašćeni ovim sumnjama" koje okružuju prijateljski meč sa Škotskom.

"Mi nismo deo toga, ne znamo ništa o tim stvarima. Tu smo da igramo", rekao je selektor Stiven Keši.

Nigerija je odigrala sa Škotskom prijateljski meč u sklopu priprema za Mundijal u Brazilu, koji se održava od 12. juna do 13. jula.


IZVOR