Pocetna » Zdravlje


Greške zbog kojih gomilate kilograme




  Ocenite članak: 0
pregleda: 990
Dodao/la: _Sweeper_
datum: 2011-11-06




ZDRAVA ISHRANA NIJE DOVOLJNA
To što se zdravo hranite ne znači da ne morate da vodite računa o broju kalorija koje unosite. Neke zdrave namirnice su dosta kalorične, na primer, avokado, orasi, maslinovo ulje, inegralni pirinač, crni hleb... Crno vino i crna čokolada iako sadrže antioksidante su takođe veoma kalorični.

IZBEGAVAJTE BRZE DIJETE
Brze dijete nisu laž, jer zista možete da oslabite onoliko koliko obećavaju. Međutim, problem je što novu kilažu ne možete da održite. Svi kilogrami će se vratiti istog trenutka kada se ponovo prebacite na redovan režim ishrane.

VEŽBANJE NIJE OPRAVDANJE ZA PREJEDANJE
To što vežbate ne znači da ne morate da vodite računa koliko pojedete. Na primer, ako pojedete dva kolača i unesete još 400 kalorija trebalo bi da provedete još sat vremena na traci za trčanje. Nemojte da odustajete od vežbanja ali pratite koliko kalorija unosite.

MANJI OBROCI SU REŠENJE
Ne uvek i ne za sve ljude. Istina da ovakav režim ishrane ubrzava metabolizam, ali to opet nije dovoljno da izgubite kilograme. Naročito za neke ljude, u čijem slučaju jesti češće znači i jesti više.

SALATA JE DIJETALNA
Jeste, ali bez ikakvih preliva. Salata od povrća je zdrava i dijetalna, ali ako svaki put na salatu stavljate različite prelive trebalo bi da znate da su oni veoma kalorični i da ne postižete željeni efekat.