Pocetna » Sport


Guardiola sljedećeg ljeta preuzima Bayern?




  Ocenite članak: 2
pregleda: 747
Dodao/la: Xardas
datum: 2012-06-24


Bayern pregovara s Pepom Guardiolom o dolasku na Allianz Arenu kad sljedeće ljeto istekne ugovor Juppu Heynckesu.

Guardiola je poslije četiri izuzetno uspješne godine na klupi Barcelone, s kojom je osvojio čak 14 trofeja, odlučio otići i prepustiti kormilo katalonskog diva svome donedavnom pomoćniku Titu Viljanovi. Umor i nedostatak motiva naveli su ga na odluku da se na godinu dana povuče iz fudbala zbog čega je, odbio i bogatu ponudu evropskog prvaka Chelsea-ja koji mu je nudio čak 13 miliona eura godišnje.

Guardiolinu pauzu je odlučio iskoristiti Bayern kojem ionako novi trener treba tek od sljedećeg ljeta do kada vrijedi ugovor 67-godišnjem Heynckes-u. Sportski direktor bavarskog kluba Christian Nerlinger bio je prošli mjesec na finalu španskog Kupa kralja u kojem je Barcelona pobijedila Athletic Bilbao s 3:0. Primarni zadatak mu je bilo snimanje beka baskijskog kluba Javija Martineza kojeg Bayern prati već neko vrijeme. No, u Madridu se Nerlinger sastao i s Pepom Guardiolom, bratom i menadžerom 41-godišnjeg trenera.

Bild tvrdi da je Pep voljan preuzeti Bayern sljedeće ljeto, ali kako će se priča rasplesti, tek treba vidjeti. Jer ponuda iz evropskih velikana Guardioli iduće ljeto sigurno neće nedostajati.