Pocetna » Film


HBO ponosno predstavlja posljednju sezonu serije „Carstvo poroka“




  Ocenite članak: 0
pregleda: 830
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-09-08


Ekskluzivna premijera danas, 8. rujna na HBO GO-u, dok će premijera na HBO-u biti prikazana 15. rujna u 21h


Premium filmski kanal HBO s ponosom najavljuje ekskluzivnu premijeru pete i posljednje sezone serije iz originalne produkcije „Carstvo poroka“ koja danas, 8. rujna stiže ekskluzivno na HBO GO, samo nekoliko sati nakon američke premijere. Premijera na HBO kanalu očekuje nas 15. rujna u 21h.

Smještena u 1920-e, u vrijeme prohibicije, ova hvaljena HBO-ova drama, dobitnica 12 nagrada Emmyja, prati život Nuckyja Thompsona (Steve Buscemi), neospornog vladara Atlantic Cityja, koji je podjednako bio i političar i gangster. Iz pera Terencea Wintera, Emmyjem nagrađenog scenarista „Obitelji Soprano“ i Oscarom nagrađenog redatelja Martina Scorsesea, „Carstvo Poroka“ raskošna je dramska serija smještena u vrijeme prohibicije, kada je prodaja alkohola postala ilegalna diljem SAD-a.

Na plaži u južnom New Jerseyju nalazio se Atlantic City, spektakularno odmaralište gdje ta pravila nisu vrijedila. Golemi hoteli obrubljivali su njegov slavni Boardwalk, prepun noćnih klubova, zabavnih molova i druge razbibrige koja se mogla mjeriti s onom na Broadwayu. Neosporni vladar bio je gradski rizničar Nucky Thompson (Steve Buscemi), politički „maher“ i diler iz stražnje sobe koji je podjednako bio i političar i gangster. Zbog blizine oceana Atlantic City bio je veliko žarište aktivnosti za krijumčare ruma, uključujući Arnolda Rothsteina, „Luckyja“ Luciana i Ala Caponea, a Nucky je poslovao sa svima njima.


IZVOR