Pocetna » Film


’Imperija uzvraća udarac’ proglašen za najbolji film svih vremena




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1325
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-06-14


Časopis Empire svojim čitaocima ponudio je da izaberu najbolji film svih vremena, a kao rezultat, najviše glasova dobio je peti deo serijala ’Ratovi zvezda’.


'Ratovi zvezda V: Imperija uzvraća udarac' proglašen je za najbolji film svih vremena, a glas mu je dalo 250 hiljada obožavatelja.

Naučnofantastični film iz serijala 'Zvezdani ratovi' krenuo je u distribuciju kao drugi, a hronološki je peti deo sage. Film je u bioskope stigao 1980-e, tri godine nakon prvog dela 'Zvezdanih ratova'.

Tako je s trona skinuo Francisa Forda Kopolu pa je njegov film 'Kum', sada na drugom mestu.

Betmanov nastavak iz 2008, 'Vitez tame', treći je na listi, a 'Bekstvo iz Šošenka’ i ’Petparačke priče' završavaju listu najboljih pet.

Reditelj 'Zvezdanih ratova', Džordž Lukas, presrećan je zbog prvog mesta. 'Mislim da ljudi vole taj film jer je mračan. Nisam nikada planirao da radim tri posebna filma, ali je zanimljivo to da svaki ima nešto svoje’, dodao je.

Filmski serijal Ratovi zvezda iznedrio je knjige, televizijsku seriju, video-igre i stripove. Ovo je, uz filmove o Džejmsu Bondu i Hariju Poteru, jedan od najuspešnijih filmskih serijala u istoriji kinematografije.

Pogledajte listu deset najboljih filmova svih vremena, po glasovima publike magazina Empire:

1. Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back

2. The Godfather

3. The Dark Knight

4. The Shawshank Redemption

5. Pulp Fiction

6. Star Wars Episode IV: A New Hope

7. The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring

8. Jaws

9. Raiders Of The Lost Ark

10. Inception


IZVOR