Pocetna » Sport


Inter lagano prošao kroz Beograd




  Ocenite članak: 0
pregleda: 711
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-09


Partizan je u 4. kolu grupe H na svom terenu dočekao italijanskog velikana Inter, a Inter je stigao do pobjede rezultatom 3:1.U prvom poluvremenu golova nije bilo, ali prilika je i te kako bilo. Partizan je u napadu bio konkretniji, a dvij evelike prilike imali su nakon pola sata igre. Ivan Ivanov je u dva navrata šutirao glavom nakon prekida, no Samir Handanović je fantastično odbranio oba udarca, te je spasio Inter.

Do kraja prvog poluvremena Inter je zaigrao nešto bolje. POkušali su u dva navrata šutevima iz daljine, ali je golman Partizana Petrović bez problema intervenisao.

Fantastične dvije prilike imao je Partizan u 49. minuti susreta. Miljković je ubacio, a Juan pogodio Handanovića, koji je spriječio autogol. U nastavku akcije Jojić šutira se sedam-osam metara pored gola.

Kazna za propuštene prilike uslijedila je već minut kasnije. Grešku Ivanova i Camare iskoristio je Guarin koji je uposlio Rodriga Palacia, a ovaj je pogodio za vodstvo Intera od 1:0. Partizan je i nakon toga bio bolji. Imali su još nekliko dobrih prilika, ali je Handanović bio odličan. U jeku napada Partizana uslijedila je kontra Intera u 76. minuti, a nakon nje Palacio je ponovo pogodio za 2:0. Na 3:0 povećao je Guarin u 88. minut susreta, da bi konačnih 3:1 postavio Tomić u nadoknadi vremena.