Pocetna » Sport


Iranci samouvjereni: Jedan smo od glavnih favorita




  Ocenite članak: 0
pregleda: 639
Dodao/la: BMW
datum: 2014-05-30


Reprezentacija Irana osvojila je svega jedan bod na posljednjem nastupu na Mundijalu i to zahvaljujući remiju sa Angolom u Njemačkoj 2006. godine.
Još dva puta su Iranci igrali na završnicama Svjetskih prvenstava i to 1978. i 1998. godine i zabilježili su jednu pobjedu, dva remija i šest poraza iz devet utakmica.

Oni su u kvalifikacijama za Mundijal bili ispred Južne Koreje i to je stvar koju nijedan Iranac ne želi zaboraviti.

''Pokazali smo nevjerovatnu borbenost i činjenicam da smo se kvalificirali na završnicu je nevjerovatan uspjeh za ovu reprezentaciju i lično se nadam da možemo biti jedan od glavnih favorita'', smatra bivši fudbaler Boltona i reprezentativac Irana Andranik Teymourian.

Njegov saigrač Alireza Jahanbakhsh, član NEC Nijmegena smatra da je Svjetsko prvenstvo najveći izlog fudbalera.

''Svjetsko prvenstvo je najveći izlog za nas fudbalere jer vas cijeli svijet može vijdeti, pa ćemo stoga mi biti u našem najboljem izdanju kako bi se domogli velikog rezultata na SP'', poručio je Jahanbakhsh dok njegov reprezentativni saigrač i član Vancouvera Steven Beitashour koji je 2012. nastupio na All Star susretu MLS lige.

''Otvaramo SP protiv Nigerije i to će biti teška utakmica, ali ako u tom susretu zabilježimo pobjedu mislim da imamo velike šanse da se plasiramo u knock out fazu''.


IZVOR