Pocetna » Sport


Italijanski mediji: "Ljajić ne miruje"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 765
Dodao/la: $teX
datum: 2012-05-29


Vest o izbacivanju Adema Ljajića iz fudbalske reprezentacije Srbije bila je jedna od važnijih na sportskim stranama inostranih medija. Svi italijanski elektronski i štampani mediji preneli su stavove selektora Siniše Mihajlovića, kao i reakciju igrača Fiorentinu. Tako La Gazzetta Dello Sport čitaocima približava pozadinu Ljajićeve odluke da ne peva himnu.

- Ljajić je poreklom iz dela Srbije u kojem je dominantno stanovništvo muslimanske veroispovesti. Tamošnje stanovništvo često kritikuje zvaničnu politiku Beograda nazivajući je centralističkom. Ujedno se traži i veća autonomija - navedeno je u tekstu italijanskog sportskog dnevnika.

Naravno nije zaboravljen ni nedavni incident sa trenerom "ljubičastih" Deliom Rosijem kada ga je ovaj udario. Zbog toga je u italijanskom izdanju na Goal.com objavljen tekst sličnog sadržaja sa naslovom "Ljajić ne miruje".

Pojedini mediji u Engleskoj, na primer sajt Here is the City brane Ljajića i upoređuju ga sa Vejnom Runijem. U pomenutom tekstu se navodi da je napadač Mančester junajteda poznat po zatvorenim ustima tokom intoniranja himne Velike Britanije "God Save The Queen". Onda se i tvrdi da prema toj logici Runi nikada ne bi zaslužio poziv u nacionalni tim. Navodi se i primer doskorašnjeg selektora Engleske Fabija Kapela koji je bio strog po pitanju ponašanja, ali nije insistirao na pevanju himne.

Naravno, situacija u dva tima se razlikuje jer su Mihajlović i Ljajić državljani iste zemlje, dok se Kapelo tokom mandata na klupi nije potrudio da nauči engleski. Zbog toga je Italijan bio na udaru kritika engleske javnosti.