Pocetna » Estrada i Tv


Izabrano prvih deset finalista Evrovizije, Rambo nije prošao dalje




  Ocenite članak: 0
pregleda: 902
Dodao/la: King_of_Kings
datum: 2012-05-23


Završeno je prvo polufinale 57. Pesme Evrovizije u Bakuu. Nakon dvočasovnog spektakla, dobili smo prve polufinaliste.

Danas se, odlukom žirija i publike u odnosu 50:50, u finale plasiralo sledećih deset zemalja: Rumunija, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Kipar, Grčka, Rusija i Irska.
Na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije učestvuje 42 izvođača iz isto toliko zemalja. Sve one podeljene su u dva polufinala, dok su zemlje članice „Velike petorke” i domaćin Azerbejdžan direktno u finalu. Čast da otvori ovogodišnje takmičenje za najbolju pesmu Evrope pripala je crnogorskom predstavniku Antoniju Pušiću, poznatijem kao Rambo Amadeus, koji je izveo kompoziciju "Euro Neuro".

Predstavnik Crne Gore u Azerbejdžanu nagrađen je velikim ovacijama, a na samom kraju nastupa u svom prepoznatljivom maniru izvrnuo je džepove pantalona koji su simbolično bili prazni, čime je zaradio još veći aplauz.

Pušić je nešto pre odlaska na veliko takmičenje priznao kako je razočaran negativnim komentarima i da mu se odlazak na muzički festival ogadio. Muzičar je takođe naveo kako ne očekuje plasman od takmičenja protiv čijih kriterijuma se izjašnjavao, i kada je i pesmu napravio protiv kriterijuma takmičenja festivala.U okviru večerašnje prve polufinalne večeri nastupiće predstavnici 18 država. Do sada je publika imala priliku da čuje predstavnike Crne Gore, Islanda, Grčke, Letonije, Albanije, Rumunije, Švajcarske, Belgije, a do kraja večeri nastupili su i predstavnici Finske, Izraela, San Marina, Kipra, Danske, Rusije, Mađarske, Austrije, Moldavije i Irske.


Jedna od najvećih senzacija na ovogodišnjoj Evroviziji su grupa "Buranovske Babuške", koje predstavljaju Rusiju. Simpatične bakice od 43. do 86. godina su među favoritima na kladionicama, a večeras su otpevale pesmu "Party for Everybody", i nagrađene su velikim ovacijama publike.

Šestaesti po redu nastupili su Austrijanci "Trackhittaz" sa pesmom "Woki mit deim Popo".

Poslednji su nastupili predstavnici Irske, duo "Džedvard" sa pesmom "Waterline" i spektakularnim nastupom, nagrađenim ozbiljnim aplauzom.

Srbija nije imala pravo da glasa večeras jer nema svog predstavnika, ali već u četvrtak, kada Željko Joksimović bude nastupao imaće to pravo. Inače, Joksimović se ozbiljno predstavio u Bakuu i važi za jednog od favorita.