Pocetna » Film


Jack Ryan se vratio!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1297
Dodao/la: Gale
datum: 2013-10-06

Slike iz Jack Ryan se vratio!


Ovaj nas je tjedan napustio Tom Clancy. Jedan od najpopularnijih pisaca političkih trilera modernog doba, preminuo je 1. listopada u 66. godini. Jedna od najimpresivnijih ostavština autorove duge karijere jest količina romana koje je napisao, a doživjele su svoju ekranizaciju. Neke od tih ekranizacija upravo su o njegovom omiljenom liku: Jacku Ryanu.

U ulozi Jacka Ryana do sada su se našli Alec Baldwin (Lov na Crveni Oktobar), Harrison Ford (Patriotske igre, Neposredna opasnost) i Ben Affleck (Cijena straha). Sada je došao red i na zvijezdu u usponu: Chrisa Pinea. Pine je svima najpoznatiji kao kapetan Kirk iz Zvjezdanih staza iz 2009. te ovogodišnjeg hit nastavka Zvjezdane staze: U tami. Sada u prvom traileru imamo prilike vidjeti kako se snašao u ulozi agenta Centralne obavještajne agencije.



Najnoviji film o agentu CIA-e, Jacku Ryanu, odvodi nas do samih početaka njegove karijere u CIA-u, gdje radi u odjelu za finacijski kriminal. Radeći na tajnom zadatku u Moskvi, za tvrtku u vlasništvu tajanstvenog milijardera, Jack otkrije terorističku zavjeru koja bi mogla srušiti cjelokupnu ekonomiju SAD-a. Zajedno sa svojim nadređenim (Kevin Costner), naš junak mora spasiti milijune života od nevjerojatne prijetnje.

Tajanstvnog milijardera glumi Kenneth Branagh, koji je ujedno i redatelj filma. Keira Knightley nalazi se u ulozi Jackove zaručnice Cathy, a uz njih su tu još i Nonso Anozie i David Paymer. Scenarij potpisuju Adam Cozad i David Koepp, a likovi su uzeti iz romana Toma Clancyja. Film se u kinima očekuje krajem ove, odnosno početkom sljedeće godine.


IZVOR