Pocetna » Zdravlje


Jamie Oliver dokazao šokantnu tajnu McDonaldsa!




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1089
Dodao/la: Jovica94
datum: 2013-12-21

Slike iz Jamie Oliver dokazao šokantnu tajnu McDonaldsa! Slike iz Jamie Oliver dokazao šokantnu tajnu McDonaldsa! Slike iz Jamie Oliver dokazao šokantnu tajnu McDonaldsa!


Vjerovatno najpoznatiji kuhar na svijetu Jamie Oliver, raskrinkao je tajnu najvećeg lanca brze hrane na svijetu, primoravši upravu ovog svjetski poznatog branda da promijeni recept pripreme mesa.

Naime, u jednoj od svojih emisija poznati britanski kuhar je pokazao kako se priprema mljeveno meso za hamburgere, te tako dokazao ono na što se već odavno sumnjalo.

On je iskoristio ostatke mesa - masnoću i iznutrice, te ih samljeo. Takvoj smjesi, koja se u kuharskim krugovima naziva "ružičasta sluz" je u drugom postupku dodao supstancu s kojom McDonalds rješava sve probleme koji se u vidu mikroba nalaze u toj smjesi - amonijum hidroksid, u kojem je smjesa "isprana".

Na ovaj način dezinfikovano meso ili bolje rečeno sve što liči na meso, čisti se od salmonele i sličnih mikroorganizama koji bi inače mogli izazvati velike probleme u ljudskom organizmu.

Na taj način Jamie Oliver je jasno prikazao kako se pokvareno meso vraća u proces proizvodnje hrane, te što je najlošije od svega - predstavlja delikates za sve one koji ne vode račune o zdravoj ishrani.


IZVOR



-1   Spam
Muhy   (2013-12-21 4:51 PM) [Sadrzaj]
Zanimljiva tema kolega :)