Pocetna » Zanimljivosti


JLo i Mark Antoni: 4 lekcije o ljubavi slavnog para.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 882
Dodao/la: ElGato
datum: 2011-11-30


Nižu se jadan za drugim, suze i "prljav veš" odavno nisu tajna pred objektiva. Razvodi poznatih, ako ih pažljivo pratite, mogu nečemu i da nauče o ljubavi i braku. Kolumnisti portala Yourtango, napravili su spisak 4 lekcije na primeru uskoro bivših supružnika - Dženifer Lopez i Marka Antonia.
BROJ 7
Poznato je da sedam godina važi za "rok trajanja" braka, preloman trenutak u životu para. Upravo toliko vremena su Dženifer i Mark proveli u braku. Stručnjaci tvrde da je 7 do 10 godina granica kada partneri razmišljaju o razvodu, nastavku zajedničkog života.
Savet: Faza preispitivanja je nešto što neminovno sledi i zato je bolje da budete spremni da unapredite odnos i brak, a ne da odustanete. To je faza koja prolazi i bolje da ne donosite ishitrene odluke u trenucima slabosti.

BRAK NIJE BIZNIS
Posao je spajao dvoje umetnika. Delili su scenu, a i krevet. Oboje zarađuju enormne svote novca i veoma su predani poslu kojim se bave.

Savet: Kada odlučite da se razvedete obratite pažnju više na decu, nego na podelu imovine. Novac nikome nije presudan u takvim situacijama, pa je bolje da o svemu razgovarate dok ste još u dobrim odnosima.

LJUBOMORA JE PROBLEM U BRAKU
Kada su objavili da se razvode svašta se pisalo i pričalo, a dosta i o tome kako je Mark bio ljubomoran muž. Smetalo mu je što je njegova draga planetarni seks simbol i stalno se osećao loše pored nje. U braku ne sme da postoji zavist niti ljubomora prema partneru. Oboje treba da se osećaju ravnopravno, a ne da je neko u podređenom položaju.
Savet: Ako dospete u fazu ljubomore preispitajte bračne zavete. Šta ste mislili i čemu ste se nadali na početku zajedničkog života, kakvi ste bili tada. Partneri treba da funkcionišu kao tim, a ne zasebno. Ako je jedan slab, drugi treba da bude jak i da mu pomogne, da bude podrška i podstrek. U tome se ogleda prava prirodna uspešne veze i braka.

NA PRVOM MESTU BRAČNE DUŽNOSTI
Uloga muža i žene je na prvom mestu u zajedničkom i životu uopšte. Prema pisanju medija Dženifer i Mark su trebali da učesvuju u jednom rijalitiju i sada planiraju da nastave saradnju uprkos bračnom brodolomu. Par bi umesto da razrađuje biznis, trebalo da radi na poboljšanju odnosa. Tog programa se za 15 godina niko neće sećati, a njihova deca će pamtiti dan kada su se mama i tata rastali.
Savet: Brak je prioritet. Ne smete zapostaviti odnose zbog posla, uspeha, zarade, karijere. Energiju koju uložite u partnera, višestruko će se isplatiti. Srećan brak je samo vetar u leđa za sve druge uspehe i radosti.