Pocetna » Zanimljivosti


Kada dijete rodi dijete: Šokantne priče o najmlađim majkama




  Ocenite članak: 0
pregleda: 710
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-06-02


Pubertet je proces u kom se dječije tijelo razvija i postaje sposobno za reprodukciju, a kod djevojčica to obično počinje sa 11 godina. Glavno obilježje odrastanja je menstruacija, razvijanje pubičnih dlaka i grudi. Ovaj proces se obično završava u 17. godini života. Ipak, postoje zapisi o određenim slučajevima gdje su djevojčice mlađe od devet godina rađale djecu.


1) ILDA TRUHILJO IZ PERUA, RODILA SA 8 GODINA I 7 MJESECI
Ilda potiče iz siromašne peruanske porodice koja je živjela u jednosobnom stanu. Sa njima je živio i 22-godišnji rođak, koji je u tajnosti silovao tada sedmogodišnju Ildu. Pet mjeseci kasnije, Ildina majka je primjetila da ćerkin stomak abnormalno raste, zbog čega ju je odvela kod doktora. On je otkrio da je Ilda trudna, a rođak koji ju je silovao je odmah uhašen i osuđen na zatvorsku kaznu. U decembru 1957. godine, Ilda je prirodnim putem rodila zdravu djevojčicu kojoj je dala ime Marija del Rosario.

2) MUM-ZI IZ NIGERIJE, RODILA SA 8 GODINA I 4 MJESECA

Ovo je možda jedan od najšokantnijih slučajeva. Naime, u različitim dijelovima Afrike uobičajeno je pravljenje harema-poligamnih domova u kojima se žene drže odvojeno od muškaraca. Haremi su bili vekovima uobičajeni u mnogim kulturama, međutim da bi žena ušla u harem, morala je da dobije prvu menstruaciju, te je bilo rijetko da djevojčice uopšte budu dio toga. U slučaju Mum-Zi, pošto je kao jako mala dobila menstruaciju, u decembru 1884. rodila je ćerku glavnom čovjeku u haremu, kada je imala samo 8 godina. Ono što je još šokantnije je to da je i njena ćerka rodila sa 8 godina, zbog čega je Mum-Zi postala najmlađa baka u istoriji.

3) NEPOZNATA INDIJKA, RODILA SA 8 GODINA

U indijskoj kulturi se do danas praktikuju ugovoreni brakovi. Mnogo puta, parovi bivaju djeca koje roditelji vjenčaju i prije desete godine. Nerijetko se dešava da roditelji prodaju svoju ćerku starijim muškarcima, da bi je skinuli sa tereta i da ne bi morali da je izdržavaju. Ovo se desilo neimenovanoj djevojčici u Indiji, koju je majka udovica prodala zbog siromaštva. U medicinskim spisima otkriveno je da je djevojčica imala 8 godina kada je trebalo da rodi, ali su nažalost i ona i beba preminuli na porođaju.

4) "H" IZ INDIJE, RODILA SA 6 GODINA I 7 MJESECI

Djevojčica iz Indije imenovana samo kao "H", rodila je carskim rezom 7. juna 1932. godine u Delhiju. Ona je tada imala samo 6 godina. Ona je dovedena u bolnicu jer se žalila na bolove u abdomenu, a svi su se šokirali kada su otkrili da je bol izazivala trudnoća. Ono što je doprinijelo tome da njen slučaj bude još čudniji je to da ona nikada nije imala menstruaciju i da joj se grudi još nisu razvile. Bez obzira, ona je rodila zdravu bebu i čak je mogla da je doji devet mjeseci.

5) JELISAVETA GRIŠČENKO IZ SSSR-A, RODILA SA 6 GODINA

Godine 1930. petogodišnja Jelisaveta iz tadašnje Sovjetske unije dovedena je u bolnicu jer joj je stomak rastao iz neobjašnjivog razloga. Doktori su odmah primijetili da je djevojčica već imala pubične dlake i razvijene grudi. Još šokantnije je bilo kada su utvrdili da joj je stomak rastao zbog trudnoće. Poslije je utvrđeno da je Jelisaveta zatrudnjela jer ju je 69-godišnji deda sa majčine strane silovao.

Nekoliko dana poslije šestog rođendana, Liza je rodila djevojčicu. Nažalost, beba nije preživjela, jer su njeni roditelji insistirali na prirodnom porođaju umjesto carskog reza. Da bi izbjegli pretjeranu pažnju i interesovanje ljudi, ova porodica je pobjegla u Vladivostok, a deda je ostao da živi sa njima.

6) LINA MEDINA TIKRAPO IZ PERUA, RODILA SA 5 GODINA I 7 MJESECI

Lina Medina iz Perua je dovedena u bolnicu sa pet godina zbog toga što joj je stomak bio sve veći, a roditelji su sumnjali na tumor. Svi su bili šokirani kada su otkrili da je Lina u sedmom mjesecu trudnoće. Roditelji su potom otkrili da je Lina dobila menstruaciju sa osam mjeseci, a da je razvila grudi sa samo četiri godine.

Ova porodica je izazvala veliku medijsku pažnju, a jedna Američka filmska kompanija je ponudila Lini i porodici novac da dokumentuju njihovu priču, ali su oni to odbili. Za silovanje je bio optužen njen otac Tiburelo, ali je bio pušten zbog nedostatka dokaza, a čak ni Lina nije znala kako je zatrudnjela.

U maju 1939, Lina je carskim rezom rodila dječaka Herarda. Doktori koji su obavili ovu operaciju primijetili su da je Lina u tom uzrastu već imala razvijene polne organe. Dječak je odrastao misleći da mu je Lina sestra, ali je kasnije otkrio da mu je to ipak majka. Bez obzira, njih dvoje su nastavili da se odnose jedan prema drugom kao brat i sestra. Lina je potom završila školu i radila kao sekretarica, a Herardo je umro u 40. godini. Na kraju je otkriveno da je zatrudnjela tako što ju je silovao mentalno zaostao polu brat.


IZVOR