Pocetna » Ljubav i Sex


Kada se zaljubimo u najboljeg prijatelja




  Ocenite članak: 0
pregleda: 907
Dodao/la: Nesa
datum: 2012-01-31


Prijateljstvo je jedna od najlepših stvari u svetu međuljudskih odnosa, a zaljubiti se u svog prijatelja može da bude jedno i od najlepših osećanja. Mnogi ljudi sanjaju da se venčaju sa svojim najboljim prijateljem (ili nekim ko mu je sličan), ali malo je onih kojima se takav san obistini.

 

Zaljubljeni ste u svog najboljeg prijatelja i i ne znate šta da radite s tim? Postoji dva moguća scenarija za ovakvu situciju i ona podrazumevaju ili da izrazite svoja osećanja ili da te ne učinite.

 

1. AKO NE IZRAZITE SVOJA OSEĆANJA

Ovo je najčešći slučaj. Jednostavno ste uplašeni da ne izgubite prijatelja i odlučujete da prećutite svoja osećanja. Ukoliko je ovo slučaj onda je cela situacija vrlo jednostavna – vaš prijatelj ili prijateljica nikada neće saznati šta zapravo osećate za njih. Tada će se neminovno desiti da u život vašeg najboljeg prijatelja uđe neko sa kim će započeti emotivnu vezu, a za vas ostaje nedoumica da li ćete to moći da podnesete ili ne. Ako mislite da je lako ignorisati činjenicu da je vaš najbolji prijatelj u ljubavnoj vezi sa nekim drugim, preispitajte se tako što ćete ga/je zamisliti u tuđem zagrljaju i vdećete da vam neće biti nimalo prijatno.

 

Odjednom, i svet koji vas okružuje počećete da doživljavate na sasvim drugi način, a dani koji prolaze biće sve teži i depresivniji. U novinama ćete početi da čitate članke sa naslovima kao što je "Nema zamene za prvu ljubav...” i slično, a do tada ih niste ni primećivali.

 

Ljubav je kao "mala nužda", ukoliko ne otpustite pritisak ona će postati otrovna i počeće da vas uništava iznutra, a kad se jednom olakšate onda vrlo dobro znate koliko se svi dobo osećamo posle toga.

 

2. UKOLIKO IZRAZITE SVOJA OSEĆANJA

Dakle, ako sledite ovaj scenario možete, takođe, da očekujete da se dogode sve situacije, on/ona će prihvatiti ono što ste rekli ili će vas pak odbiti. Međutim, šta god od ova dva bilo, u budućnosti nećete kriviti sebe da niste pokušali.

 

Takođe, ukoliko je vaše prijateljstvo duboko i čvrsto, tada bi trebalo i da budete sigurni da ga ništa neće uzdrmati. Siguno znate da su poverenje i odanost ono na čemu se pravo prijateljstvo i zasniva.