Pocetna » Film


Kako je "Tusk" oživio redateljsku karijeru Kevina Smitha




  Ocenite članak: 0
pregleda: 829
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-12-28


Nakon neočekivanog uspjeha filma "Tusk" Kevin Smith priprema režiranje još tri filma među kojima je i "Trgovci 3"


Kevin Smith, poznat po svojoj kultnoj niskobudžetnoj komediji Trgovci iz 1994. godine i ulozi Silent Boba, ove godine je izdao film koji je donekle iznenadio svojim uspjehom. Film Kljova (Tusk) sve je samo ne običan film, a s jako čudnom glavnom radnjom sigurno se ne uklapa u ukus prosječnog filmskog gledatelja. Unatoč tome, postigao je izvanrednu recepciju privukavši dobar dio publike (koja se ne sastoji samo od okorjelih obožavatelji rada Kevina Smitha) u kina, a i mnogi su ga kritičati pohvalili.

Kako je nedavno u intervjuu s novinarima portala SlashFilm Smith priznao, Kljova mu je otvorila brojna vrata pa sada proživljava svojevrsnu redateljsku renesansu.

Kevin Smith se trenutačno nalazi na snimanju novog filma pod još jednim neobičnim naslovom Yoga Hoses, koji je zapravo spin off Kljove. U ovom nazovi nastavku vidjet ćemo dvije 15-godišnje djevojke u borbi protiv čudovišta.
Kada okonča produkciju Yoga Hoses, Smitha očekuje uzbudljiv i prepun radni kalendar jer na red dolazi snimanje još 3 filma, prvi od kojih će probuditi nostalgiju Kevinovih obožavatelja. Naime, na red dolazi konačno snimanje trećeg nastavka Trgovci, zatim horor komedija Moose Jaws i konačno hokejaška sportska drama Hit Somebody.

Kako sam Smith kaže, veliki uspjeh Kljove nije bio nimalo očekivan, s obzirom da je i sam svjestan o koliko čudnom filmu je riječ, što čini odličan prijem kod širokih masa teško objašnjivim. Dok je pripremao Kljovu, nije ni sanjao koje će mu sve prilike uspjeh pružiti, ali sada je iznimno zahvalan što je ideju proveo u djelo.

Producentska kuća Star Stream zdušno je stala iza redatelja i ponudila mu financiranje upravo zbog njegovog neobičnog filmskog stila, ostavljajući mu otvoren put za projekt po njegovoj želji. Ideja za njegovu True North trilogiju filmova, koja osim Kljove uključuje Yoga Hoses i Moose Jaws, posebno im se svidjela.

Iako će novi planovi uzrokovati promjene u redateljevim projektima, primjerice film o Krampusu Anti-Claus stavljen je na začelje, Kevin Smith je otkrio kako će već na jesen 2015. godine započeti snimanje Hit Something. Kako i priliči za hokejaški film, Hit Something će se snimati u Michiganu u SAD-u te Ontariju u Kanadi.

Akcijska avantura Yoga Hoses kao nastavak filma Kljova ima i isti splet glumaca, a u glavnim ulogama nalaze se Lily-Rose Depp i Harley Quinn Smith. Scenarij za Moose Jaws je tek u porcesu razrade, navodno je polovica napisana, a Smith ga predstavlja kao Ralje s losom.


IZVOR