Pocetna » Zanimljivosti


Kako postati milioner u 10 koraka




  Ocenite članak: 0
pregleda: 856
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-07


Svako bi želeo da bude milioner. To je van sumnje. Ne zna medjutim svako na koji tačno način to može da postigne, osim da igra loto i ima neverovatno sreće. Iako ne postoji “recept” za “postati milioner”, nudimo vam deset jednostavnih, realnih i mogućih koraka koji vas mogu odvesti tom cilju, ili vas barem njemu približiti.

1. Sama želja da se bude bogat vas verovatno nigde neće odvesti. Osim ponekad u kriminal, ili u depresiju. Morate biti spremni da se dignete sa kauča i uradite nešto u vezi toga. Budite spremni da ucite iz iskustva na dugom putu dostizanja svojih želja.

2. Postavite ciljeve koje želite postici kao i konkretne rokove za njihovo ostvarivanje. To ce vam biti mera vaseg delovanja. Jako je vazno da postavite sebi ostvarive ciljeve. Njihovo odsustvo moze biti demotivišuce.

3.Napravite plan. Lepo je imati ciljeve ali se oni neće sami po sebi ispuniti. Morate napraviti konkretan plan delovanja i biti spremni na uporan rad shodno tom planu. Zapamtite, ukoliko ne planirate, planirate da zakažete

4.Stvarajte mrežu kontakata koji ce vam biti potencijalni poslovni partneri. To mogu biti potencijalni dobavljači, kupci. Uspostavite vezu sa tim ljudima i pomažite se – to je u obostranom interesu i tako im stvar morate i predstaviti.

5.Budite štedljivi. Stegnite kaiš i racionalno trošite novac, pogotovu u početku. Uvek čuvajte ponešto novca za svaki slučaj. Ukoliko imate uspeha u početku, investirajte u dalji razvoj vašeg posla a ne u luksuz, inače vas čeka sudbina kratkog uspona i brzog pada.

6.Cenjkajte se. Trudite se uvek da postignete sto bolju pogodbu za sebe tako sto ćete na primer sniziti cenu dobavljanja robe. Nemate šta da izgubite a možete uštedeti puno.

7.Neka novac radi za vas. Mudro ga trošite reinvestirajuci ga u druge oblasti, na primer u investicione fondove, stanogradnju.

8.Dajte sebi oduška. Ali uvek imajte na umu da umesto da traćite vreme ispred malog ekrana, možete ga utrošiti na mnogo produktivniji način. Provodite vreme sa porodicom.

9.Neprestano učite i usavršavajte se. Nova znanja će vam svakako biti od koristi, odnosno neophodna za nastavak uspešnog poslovanja. Uslovi poslovanja se u današnje vreme neprestano i brzo menjaju, pratite ih. Informišite se o proizvodima, novim tehnologijama, budite uvek u toku.

10.Uživajte u tome sto radite i učinite da drugi vide vaš entuzijazam. To će vam biti veliki bonus. Od vas zavisi vaš uspeh.