Pocetna » Zanimljivosti


Kako ukloniti ogrebotine sa displayja telefona




  Ocenite članak: 0
pregleda: 717
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-07-02


Sitnije ogrebotine sa displayja pokušaj da odstraniš pomoću nekog od ovih jednostavnih trikova, koji su brzi i bezbjedni.


Pametni telefoni i drugi uređaji sa displayjima osjetljivim na dodir pravi su magnet za grebanje, pa će se prije ili kasnije, osim ukoliko ne koristite zaštitne folije, a mnogi ih ne koriste, pojaviti ogrebotine. Sa onim većim ćete morati da naučite da živite ili da mijenjate display, ali one manje možete da uklonite na jedan od sljedećih načina.
Prvo isključite telefon i nemojte ga puniti dok se bavite saniranjem ogrebotina!

Pasta za zube

Istisnite malo paste za zube (veličine zrna graška) na mekanu, po mogućnosti mikrofiber krpu i nježnim, kružnim pokretima, bez previše pritiska, prelazite preko mjesta na kojem su se pojavile sitne ogrebotine. Ukoliko se ogrebotine vide i dalje ponovite postupak. Nakon što završite sa procedurom reparacije očistite display vlažnom krpom i uklonite višak paste, piše Kolektiv.me.

Paste za uklanjanje automobilskih ogrebotina

Viđamo ih na TV prodaji i mogu se kupiti u bilo kojoj prodavnici auto kozmetike. Nisu skupe, a lako se nanose (mekom krpom) na display telefona, takođe kružnim pokretima, i mogu značajno da redukuju dubinu i broj ogrebotina.

Soda bikarbona

Pomiještajte sodu bikarbonu i vodu u sljedećoj razmjeri: dvije trećine sode bikarbone i jednu trećinu vode. Miješajte dok se ne formira gusta pasta. Mekom krpom zrno paste nanesite na display telefona i kruižnim pokretima prelazite preko ogrebotina. Višak paste skinite vlažnom krpom i ispolirajte display.

Puder za bebe

Funkcioniše na isti način kao i soda bikarbona, ali je nježniji.


IZVOR