Pocetna » Sport


Kao da niko neće titulu u Španiji: Posle Barse i Atletika, i Real posustao kiksom!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 680
Dodao/la: BMW
datum: 2014-05-05


Dva kola pre kraja prvenstva Španije situacija u borbi za titulu se izuzetno zakomplikovala šokantnim porazom vodećeg Atletika od desetoplasiranog Levantea sa 2:0. Tim iz Madrida ostao je prvi, sa tri boda više od Barselone, čiji će biti gost u poslednjoj rundi nadmetanja, a Real je prokockao priliku da se izjednači sa Kataloncima uz meč manje, pošto je remizirao sa Valensijom u Madridu sa 2:2.

Posle neverovatne serije promašaja Atletika na ovom gostovanju, a promašivale su "jorgandžije" i sa pola metra, i sa metar, i u situacijama "2-na-1", a pogađale su i okvir gola, situacija na vrhu tabele Primere bila je sledeća:

1. Atletiko Madrid 36 28 4 4 75:24 (+51) 88 bodova
2. Barselona 36 27 4 5 99:32 (+67) 85
3. Real Madrid 34 26 4

Onda je Real propustio priliku da uveća šanse za titulu, remizirao je sa Valensijom, koja je igrala rasterećeno i oporavljeno od šoka u Ligi Evrope, pošto je u poslednjim trenucima meča protiv Sevilje ostala bez finala.

Pred odlazak na odmor, Matju je šokirao navijače na Santjago Bernabeu, a Ramos je nastavio golgetersku seriju u 59. minutu za izjednačenje iskoristivši sjajnu asistenciju Ronalda glavom.

Nisu mnogo čekali Madriđani na novi hladan tuš, Pareho je iz prve šutirao sa 16 metara i matirao Lopeza, a pritisci su Reala se isplatili kasno, u 92. minutu. Kristijano Ronaldo je ubacivanje Di Marije iskoristio da na spektakularan način zakuca loptu u mrežu, a dodatna tri minuta nisu bila dovoljna da se još jednom savlada Alveš.

Zahvaljujući tome, Atletiko odlučuje o svojoj sudbini - ako pobedi u preostala dva meča, slaviće titulu, a Real ima priliku da preskoči Barselonu, ukoliko u sredu savlada Valjadolid u zaostalom meču. U pretposlednjem kolu, Atletiko čeka Malagu, Barselona gostuje Elčeu, a Real Selti. Na dan kad će najverovatnije pasti odluka (18. maj) utakmicom Barselona - Atletiko, Real će dočekati Espanjol.

U ostalim subotnjim mečevima, Almerija je ostvarila izuzetno važnu i izuzetno dramatičnu pobedu protiv Betisa, jer je uz igrača manje u 90. minutu došla do 3:2 i tako napravila možda i ključni iskorak ka sigurnoj zoni, a Sevilja je, odigravši 0:0 sa Viljarealom, propustila priliku da osigura direktan plasman u Ligu Evrope, pa će ili sa "žutom podmornicom" zajedno u kvalifikacije, ili će u završnici prvenstva ipak odoleti naletu Real Sosijedada, koji takođe pretenduje na mesto broj pet.


IZVOR