Pocetna » Zanimljivosti


Kasete se vraćaju na velika vrata: moćnije su nego što smo mislili




  Ocenite članak: 2
pregleda: 1347
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-04-23


Novi format memorijskih skladišta mogao bi da podrži čak 220 terabajta igrica - i to na traci.
IBM i Fujifilm su udružili snage i izmislili nov način na koji biste čak 220 terabajta informacija mogli da sačuvate na novoj spravici koja, u suštini, najviše liči na staru dobru audio kasetu. Ova datoteka još uvek nije u prodaji, i neće biti još nekoliko godina, ali je tehnički daleko ispred sadašnjeg ketridža za skladištenje podataka (LTO-6) koji prima samo 2,5 TB.
Kada spominjemo datoteke obično pomislimo na nešto što podseća na standardni PC drajv, tako da nam ova vest deluje skoro pa uzbudljivo, budući da se radi o formatu za koji smo mislili da je davno otišao u prošlost. Ovaj izum je, zapravo, odličan podsetnik na to da su stare magnetske trake i te kako korisne. No, u svemu ovome ima jedna začkoljica. Trake su, kao što možete pretpostaviti, vrlo spore. Pogotovo za današnje kriterijume. Samim tim, vrlo je verovatno da je i samo prebacivanje igrica sa kaseta na kompjutere vrlo sporo i komplikovano, što se prosečnom igraču sigurno neće svideti.
Sve u svemu, kasete svakako imaju čitavo more tetrabajta prednosti u odnosu na standardna skladišta, ali u odnosu na postojeća i dalje deluju pomalo zastarelo. Verujemo da je to osnovni razlog zašto se ona i dalje ne nalaze u prodaji, i nadamo se da će IBM i Fujifilm naći način da prevaziđu ove probleme.


IZVOR


0   Spam
FUBAR   (2017-02-13 9:13 PM) [Sadrzaj]
Veoma zanimljivo ... pogotovo sto imam preko 1500 albuma na "starim" Audio Kasetama.Jedva cekam da vidim sta ce od ovoga na kraju ispasti ;)

0   Spam
IntimenFrizuren   (2015-08-31 4:28 PM) [Sadrzaj]
The taman odlicno.Oduvek sam se protivio uzavreloj,neravnopravnoj  i nesnosnoj borbi pomahnitalih diskova i ostalih robotizovanih cedeova(kao cedevita zvuci) protiv nejakih kaseta,koje su se tako smotano namotavale olovkom.Ali sada kasete uzvracaju udarac.bICE ZEZSTOKO I JA CU BITI NA A I B STRANI KASETA.