Pocetna » Ljubav i Sex


Koliko dugo traje idealan seks?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1339
Dodao/la: Impi
datum: 2012-12-08


Iako u današnjem svetu većina sanja o maratonskom seksu, istraživanja, koja se temelje na saznanjima američkih seksualnih terapeuta - dakle psihijatara, psihologa i bračnih savetnika (članova Udruženja za seksualne terapije i istraživanja), pokazala su da je za zadovoljavajuć odnos potrebno mnogo manje vremena nego što to mnogi misle.
Maraton nije neophodan, za zadovoljstvo je dovoljno od 7 do 13 minuta
 

Od 7 do 13 min

Trajanje polnog odnosa (od početka penetracije do ejakulacije) pomenuti terapeuti su podelili u različite intervalne grupe, označivši ih kao: prekratke, preduge, primerne i poželjne.


Saznanja su pokazala da je polni odnos koji traje od 1 do 2 minuta prekratak, dok je od 10 do 30 minuta previše za seks. Primerena dužina seksa, zajedno s penetracijom, spada u interval od 3 do 7 minuta, dok je najpoželjnije voditi ljubav od 7 do 13 minuta.


I pored toga, brojni muškarci i žene još uvek veruju raznim fantazijama o seksualnim aktivnostima (na primer - mitu o idealnoj dužini penisa, seksu koji traje celu noć...).

Razbijanje stereotipa

Prema rečima jednog od vodećih istraživača takav rezultat je pre svega odraz nezadovoljstva i razočaranosti u krevetu.


"Ovim istraživanjem želeli smo da razbijemo stereotip o trajanju polnog odnosa i ljude ohrabrimo realnim podacima o prihvatljivom trajanju odnosa, a tako i sprečimo polna razočaranja i ograničenja,” naveli su terapeuti.


Takođe, ovakva saznanja mogu da pomognu i onima koji se previše opterećuju dužinom trajanja polnog odnosa.


"Ti podaci zabrinutu osobu mogu da oslobode brige, a samim tim i psihičkih smetnji koje, kao posledicu, imaju i veliki utecaj na dužinu trajanja samog odnosa.