Pocetna » Sport


Konte podneo ostavku, Juventus traži trenera!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 751
Dodao/la: Gale
datum: 2014-07-16


Šokantne vesti stigle su iz redova italijanskog prvaka: Antonio Konte nije više trener fudbalera Juventusa.

Italijanski stručnjak podneo je ostavku posle tri uzastopno osvojena Skudeta, a kao razlog je naveo neslaganje oko dalje strategije, odnosno Konte nije imao isti pogled na transfer politiku torinskog kluba i buduće ciljeve.

"Dobro sam razmilsio i odlučio da raskinem ugovor sa Juventusom. Hvala mnogo navijačima na svemu što sam doživeo i kao trener i kao igrač, i hvala igračima što su mi pomogli u karijeri i omogućili da pobeđujem. Šta ću sada da radim? O tome ću misliti sutra", poručio je Konte.

Kako prenose brojni mediji sa Apenina, na čelu sa "La stampom" i "Gazetom delo Sport", problem je nastao oko produžetka saradnje koja je trebalo da traje još tri godine, ali i zbog toga što je Juve navodno prihvatio ponudu Mančester junajteda od 45 miliona evra za Artura Vidala, koga Konte nikako nije želeo da proda.

Konte je imao ugovor sa Juventom do juna 2015. godine, ali je sada slobodan trener i spekuliše se da bi mogao da postane novi selektor Italije, pošto je klupa "azura" ostala upražnjena odlaskom Ćezarea Prandelija ispadanja sa Mundijala posle grupne faze.


IZVOR