Pocetna » Film


Kraj za „Downton Abbey“ nakon 6 sezona




  Ocenite članak: 0
pregleda: 799
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-03-27


Iz PBS-a stiže vijest da će nova sezona, koja uskoro počinje, ujedno biti i posljednja


PBS i Carnival Films su jučer objavili da će šesta sezona serije Downton Abbey biti posljednja, piše Variety.

Izvršni direktor i producent iz Carnivala Gareth Neame je izjavio: „Milijuni su pratili avanture obitelji Crawley i njihovih sluga tijekom pet godina. Neizbježno je da dođe vrijeme kad je kraj za neku seriju i to se sad i nama dogodilo. Htjeli smo završiti seriju dok još priča ima smisla i dok fanovi ne misle da smo upropastili radnju. Mogu vam obećati da će posljednja sezona biti puna drame i intriga na kakve ste navikli, ali uz ponešto više iznenađenja i uzbuđenja jer ćete vidjeti što smo dalje naumili za likove.“

Scenarist i kreator serije Julian Fellowes je dodao: „Putovanje je bilo fantastično. Često nas pitaju jesmo li mislili da će serija proći toliko dobro, nismo imali pojma. No, znam da sam zahvalan što imam ovu seriju u karijeri i što sam u njoj sudjelovao.“



Downton Abbey je najpopularnija PBS-ova dramska serija koju iz sezone u sezonu prati sličan broj gledatelja (petu sezonu je pratimo 12,9 milijuna gledatelja uz još 12,6 milijuna streamova putem interneta). Serija je bila nominirana za 51 Emmy nagradu od kojih je osvojila 11, zatim 3 Zlatna globusa, 3 Screen Actors Guild Awards, jednu Producers Guild Award i 3 BAFTA-e.

Najvažnije uloge u seriji su ostvarili Maggie Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Penelope Wilton, Jim Carter, Phyllis Logan, Laura Carmichael, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Joanne Froggatt, Rob James-Collier, Sophie McShera i Lesley Nicol.

Downton Abbey se u svojoj posljednjoj, šestoj sezoni vraća na male ekrane u studenom ove godine i sastojat će se od osam epizoda i Božićnog specijala smještenog u 1925. godinu.


IZVOR