Pocetna » Film


Kraj za seriju „Mentalist“ – dirljivo finale




  Ocenite članak: 0
pregleda: 960
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-02-21


Pročitajte što su o kraju serije rekli glumica Robin Tunney koja je utjelovila Teresu Lisbon i kreator serije Bruno Heller




Krajem studenog 2013. godine smo nakon šest sezona saznali identitet Red Johna (Xander Berkeley) zbog kojeg je nastala serija Mentalist, a tu epizodu su mnogi proglasili najvećim razočarenjem u povijesti TV serija. Mnogo nedoumica, rupa, previše jednostavno rješavanje glavnog negativca.

Serija je krenula dalje, izgubila jedan dio gledatelja, ali nastavila je u novom ritmu koji se mnogima nije svidio dok je istovremeno privukao novi dio publike. Početak posljednje, sedme sezone (30.11.2014.) jasno nam je pokazao da je na redu nova okosnica serije: ljubavna priča Patricka Janea (Simon Baker) i Terese Lisbon (Robin Tunney), odnosno odvajanje od tragedije koju je za Patricka izazvao Red John. Iako su se mnogi nadali, niti u ovoj sezoni nije se vraćalo na tog negativca osim u posljednjim epizodama kad je povučena paralela s početkom serije.



Bruno Heller nam je odlučio dati sretan završetak serije (happy end) i savršeno Jisbon vjenčanje, kako fanovi nazivaju Patricka i Teresu. Vidjeli smo poznata i draga lica (Rigsby i Grace) i konačno iskreno sretnog Patricka. Možda se serija jako odmaknula od prvotne zamisli i nije završila s Red Johnom kako su mnogi priželjkivali, ali finale vam može ostati u lijepom sjećanju za razliku od nekih serija.

U intervjuu za TVGuide.com su glumica Robin Tunney i kreator serije Bruno Heller otkrili da ljubav između Patricka i Terese nije bila oduvijek u planu:



„Ljubav između Janea i Lisbon je nastala spontano i prirodno, nismo uopće razmišljali o tome, do jednog trenutka dok nismo shvatili da bismo ih mogli spojiti. Kad se serija dugo prikazuje, postanete povezani s likovima i tu obiteljsku povezanost samo prenesete na mali ekran. Zato je toliko uvjerljivo. Uvijek sam htio iskren i sretan završetak jer tako priče završavaju“ , rekao je Heller.

Tunney je dodala: „Sretni završetci se ne događaju nužno u stvarnom životu pa zašto ne bi na televiziji. Ovako su fanovi dobili kraj i ne moraju se pitati što se dalje događa s likovima. Dvosmislen kraj jednostavno ne bi imao smisla nakon ovoliko godina i truda. Bili smo dužni dati fanovima osjećaj sigurnosti oko njihovih omiljenih likova.“

Kako se vama svidio kraj serije Mentalist?


IZVOR