Pocetna » Nauka


Kuća u kojoj je odrastao Stiv Džobs postaje muzej




  Ocenite članak: 0
pregleda: 730
Dodao/la: Gale
datum: 2013-09-28


Kuća u gradu Los Altos u kojoj je odrastao Stiv Džobs i u čijoj je garaži napravio prvi računar, biće pretvorena u muzej posvećen legendarnom osnivaču kompanije "Apple"

LOS ANĐELES - Kuća u kalifornijskom gradu Los Altos u kojoj je odrastao Stiv Džobs i u čijoj je garaži napravio prvi računar, biće pretvorena u muzej posvećen legendarnom osnivaču kompanije "Apple".

Kuća skormnog izgleda već nekoliko godina je mesto hodočašća ljubitelja proizvoda kompanije sa zaštitnim znakom i logom u obliku zagrižene jabuke.

U toj kući, tačnije u njenoj garaži, pre 37 godina nastao je "Apple I", jedan od prvih ličnih računara u istoriji informatike.

Džobs, koji je tada imao 21 godinu, je u njoj radio je satima, zajedno sa Stivom Voznijakom, na sklapanju prvih 50 kompjutera koje će kompanija "Apple" izbaciti na tržište.

Kako prenosi televizija CNN, gradske vlasti Los Altosa odlučile su da kuću u ulici Krajst Drajv 2066 pretvore u muzej čim je kalifornijske vlasti proglase za "građevinu od istorijskog značaja".


IZVOR