Pocetna » Sport


LE (kvalifikacije): Inter se prošetao "Poljudom"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 721
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-08-03


Na splitskom "Poljudu" u festivalskom ambijentu Hajduk je, očekivano, doživeo poraz od Intera u trećem kolu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope, rezultatom 0:3. "Bili" su samo u određenim trenucima uspevali da pariraju bivšim vladarima "čizme" koji su razliku u klasi u odnosu na Hrvate materijalizovali golovima Snajdera i Nagatoma u prvom i Koutinja u drugom poluvremenu. Revanš na "Meaci", jasno je, biće samo puka formalnost i prilika da Andrea Stramaćoni veću minutažu ukaže igračima koji mu nisu u prvom planu.

Da je beloruski klupski fudbal u usponu potvrdio je i primer Gomelja koji je kod kuće namučio slavni Liverpul, ali je na kraju ipak poražen rezultatom 0:1. Strelac jedinog gola na utakmici bio je Stjuart Dauning u 68. minutu. Inače, "redsi" su igrali u prilično jakom sastavu, sa Džerardom, Džo Kolom i novajlijom Fabijom Borinijem.   

I Zeta iz Golubovaca bi vrlo lako mogla da uđe u poslednje kolo kvalifikacija, jer je u prvoj utakmici poražena od Sarajeva rezultatom 1:2. Predstavnik Crne Gore je u 45. minutu preko Božovića prepolovio prednost domaćeg tima i, ispostavilo se, postavio konačan rezultat pred revanš za nedelju dana.