Pocetna » Zdravlje


LEPA I NA +40




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1191
Dodao/la: badule
datum: 2011-07-14



Ne dozvolite da vam vrućina pokvari izgled!
Malo je žena kojima se ovih dana ne ponavlja isti scenario: ujutro savršeno sređene, s besprekornom šminkom i frizurom, odlaze na posao, a već nakon sat-dva desi se užas - lice se sjaji, a šminka topi, zbog čega lice izgleda veoma neuredno i neprivlačno.

Naime, na velikim vrućinama lojne žlezde su mnogo aktivnije nego inače, i to se jednostavno ne može izbeći. Jedino što možemo da uradimo jeste da se pridržavamo saveta uz pomoć kojih ćemo ublažiti ovaj neprijatan efekat na koži.

Gel umesto kreme
Kada ujutro očistite lice, ne zaboravite da hidrirate kožu - u suprotnom, ona će presušiti i taj manjak vlage pokušaće da nadoknadi izlučivanjem sebuma. Zato u vrelim danima umesto kreme koristite gelove.

Piling
Ako vaša koža zahteva „pilingovanje“ bar jednom mesečno, sada to možete da radite dva puta u toku meseca - ali ovaj put birajte blaže preparate, koji minimalno isušuju kožu.

Tonirana krema
Leti treba smanjiti količinu šminke na licu. Tečni puder zamenite toniranom kremom, a šminku nemojte fiksirati puderom u prahu jer ćete - kad se pomeša sa znojem i masnoćom - samo napraviti „blato“ na licu.

Emulzija za noć
Ako ste dosad noću koristili kremu, sada nabavite losion ili emulziju. Obilno korišćenje noćne kreme leti rezultira masnom i umornom kožom.

Maska
Za svež letnji izgled, bar jednom sedmično, stavite masku na lice, najbolje one na bazi prirodne gline, koja čisti i apsorbuje masnoće i deluje antiseptički.
Čišćenje
Dermatolozi i kozmetičari savetuju da se lice čisti dva puta dnevno - ujutro i uveče. Kad je vruće, možemo to da uradimo i nakon jakog znojenja - makar to bilo i treći put tog dana. Zato obavezno treba koristiti što blaže preparate, nemasnih tekstura.


-1   Spam
BMW   (2012-03-26 1:09 PM) [Sadrzaj]
logično