Pocetna » Sport


Liga prvaka: Atletico pobijedio Juventus, Liverpool poražen od Basela




  Ocenite članak: 0
pregleda: 958
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-10-02


Večeras su odigrane utakmice 2. kola grupne faze Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Bilo je zanimljivih i neočekivanih rezultata.


Grupa A

Malmo - Olympiacos 2:0

Olympiacos je u goste Malmou stigao s namjerom da osvoji bodove. Prva velika prilika za goste ukazala se u 21. minuti, odlično je šutirao Milivojević, ali je njegov udarac odbranio golman domaćih Olsen, koji je potom zaustavio i udarac Maniatisa. Malmo je uzvratio u 25. minuti preko Rosenberga, čiji je šut zaustavio golman Olympiakosa Jimenez.

Ipak, Rosenberg je nišanske sprave namjestio u 42. minuti i pogodio za vodstvo Malmoa.
To je bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu je preijtio Malmo, a u 60. minuti u dva navrata Thelin nije uspio savladati golmana Jimeneza. Jimenez je odbranio i Erikssonov udarac pet minuta kasnije.

Igrala se 72. minuta kada je Rosenberg lijepo prevario odbranu Olympiacosa i potom šutirao prema golu, a novu odbranu je upisao večeras sjajni Jimenez.

Ipak, uporni Rosenberg je uspio savladati Jimeneza po drugi put na ovoj utakmici. Učinio je to u 82. minuti i povisio vodstvo Malmoa na 2:0. To je bio konačan rezultat utakmice. Malmo je zasluženo pobijedio Olyimpiacos rezultatom 2:0.

Atletico Madrid - Juventus 1:0

Atletico Madrid i Juventus su odigrali borbeno u prvom poluvremenu, ali ozbiljnijih prilika i golova nije bilo. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Na pogodak svojih ljubimaca je domaća publika čekala sve do 75. minute, a postigao ga je Turan nakon asistencije Juanfrana.Golman Atletica Moya je dobrom reakcijom spriječio autogol u 80. minuti i sačuvao prednost svog tima. Utakmica je završena minimalnom pobjedom Atletica nad Juventusom.

Tabela:

1. Juventus 3
2. Atletico Madrid 3
3. Malmo 3
4. Olympiacos 3

Grupa B

Basel - Liverpool 1:0

Liverpool je otvorio utakmicu pogotkom Sterlinga u 3. minuti, koji je ipak poništen zbog ofsajda. U 31. minuti je dobru priliku propustio Henderson, uputio je udarac, ali je pogodio jednog od igrača Basela. Četiri minute kasnije je na drugoj strani Serey Die šutirao prema golu Liverpoola, međutim, golman Mignolet je dobro odbranio. U 44. minuti je priliku za Redse imao Lovren, ali se istakao golman Basela Vaclik. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Basel je sjajno otvorio drugo poluvrijeme i poveo u 52. minuti golom Strellera. Šut Balotellija iz slobodnog udarca je u 61. minuti odbranio golman Basela Vaclik. Marković se potom našao u prilici za Liverpool, ali nije pogodio mrežu domaćeg tima. Streller je na drugoj strani postigao pogodak, koji je poništen zbog ofsajda. Serey Die je u 81. minuti iz dobre pozicije neprecizno šutirao ka golu Liverpoola.

Gol Balotellija iz 88. minute poništen je zbog ofsajda. Liverpool nije uspio spasiti ni bod, Basel je pobijedio sa 1:0.

Ludogorec - Real Madrid 1:2

Veliko iznenađenje početku utakmice Ludogoreca i Real Madrida priredili su domaći u 7. minuti kada su poveli sa 1:0 golom Marcelinha nakon asistencije Motija. Madriđani su imali priliku doći do brzog izjednačenja, ali je Ronaldo u 10. minuti propustio realizirati jedanaesterac, tačnije, njegov udarac je odbranio golman Ludogoreca Stojanov.

Ipak, Portugalac se iskupio u 25. minuti iz novog jedanaesterca koji je dosuđen u korist Real Madrida na ovoj utakmici. Mogli su domaći ponovo povesti u 30. minuti nakon solo akcije Aleksadrova, ali je njegov šut odbranio Casillas. Dvije minute kasnije se u šansi na drugoj strani našao Hernandez, čiji je udarac zaustavio Stojanov.

Domaći su postigli gol u 45. minuti preko Bezjaka, ali je poništen zbog ofsajda. Nakon prvog dijela utakmice rezultat je glasio 1:1.

U nastavku utakmice, tačnije u 47. minuti, zicer je promašio Ronaldo, zbog čega je bio veoma ljut na sebe. Pet minuta kasnije je glavom uputio udarac Bale, ali golman Ludogoreca nije imao problema da sačuva svoju mrežu. U 55. minuti se na drugoj strani istakao Casillas odbranom udarca Espinha. Golman Reala je sjajnom reakcijom u 67. minuti zaustavio udarac Marcelinha.

Potpuni preokret se dogodio u 78. minuti kada je vodstvo Realu od 2:1 donio Benzema nakon centaršuta Marcela. Madriđani su na kraju osvojili tri boda.

Tabela:

1. Real Madrid 6
2. Liverpool 3
3. Basel 3
4. Ludogorec 0

Grupa C

Zenit - Monaco 0:0

U utakmici između Zenita i Monaca odigranoj u St. Petersburgu nije bilo golova. Obje ekipe su osvojile po bod.

Leverkusen - Benfica 3:1

Prvu veliku priliku na utakmici Leverkusena i Benfice imali su domaći u 5. minuti preko Heung-Min Sona, ali je golman Benfice Julio Cesar odbranio njegov udarac. Nova prilika za Leverkusen se ukazala u 14. minuti, do odbijene lopte je stigao Bender, no, pogodio je stativu.

Upornost domaćih igrača se isplatila u 25. minuti kada je odbijenu loptu u gol Benfice smjestio Kießling. Asistirao mu je Son Heung-Min. Upravo je Son Heung-Min u 34. minuti pogodio za 2:0 nakon što mu je loptu dodao Ballarabi. Leverkusen je na poluvremenu imao prednost 2:0. Povratnik u reprezentaciju BiH Emir Spahić igrao je za Apotekare od prve minute.

Domaćin je na početku drugog poluvremena imao priliku za novi gol preko Calhanoglua, koji nije pogodio iz dobre prilike. Kazna je uslijedila u 62. minuti kada je na 2:1 smanjio nogometaš Benfice Salvio.Ipak, Leverkusen je vratio prednost od dva gola pogotkom Calhanoglua iz penala u 64. minuti utakmice. Apotekari su pobijedili rezultatom 3:1. Spahić je odigrao cijelu utakmicu.

Tabela:

1. Zenit 4
2. Monaco 3
3. Leverkusen 3
4. Benfica 0

Grupa D

Arsenal - Galatasaray 4:1

Arsenal je od prve minute utakmice protiv Galatasarayja krenuo ofanzivno, a to se isplatilo u 23. minuti kada je mrežu tuske ekipe pogodio Welbeck. Asistenciju je upisao Sanchez. Welbeck je u 30. minuti svojim drugim golom povisio vodstvo Topnika na 2:0. Svoj drugi gol na ovoj utakmici je Sanchez postigao u 41. minuti nakon asistencije Ozila i postavio rezultat na 3:0. Topnici su nakon prvih 45 minuta zasluženo vodili 3:0 protiv Galatasarayja.

Na otvaranju drugog poluvremena svoj drugi gol na ovoj utakmici postigao je Welbeck i povisio vodstvo Arsenala protiv Galatasarayja na 4:0. Golman Arsenala Szczesny je u 60. minuti dobio crveni karton, a penal za Galatu je realizirao Yilmaz i smanjio na 4:1. Yilmaz je u 81. minuti mogao do drugog gola, ali je golman Arsenala Ospina odbranio njegov udarac. Dvije minute kasnije je uspješno zaustavio i šut Altintopa.

Arsenal je slavio rezultatom 4:1 protiv Galatasarayja.

Anderlecht - Dortmund 0:3

Gosti iz Dortmunda su furiozno započeli utakmicu na gostovanju kod Anderlechta. Poveli su već u 4. minuti golom sjajnog Immobilea, kojem je asistirao Kagawa. U 10. minuti je gol za domaće postigao Mitrović, ali je dosuđen ofsajd. U narednom napadu Dortmunda je neprecizan bio Aubameyang. Domaći su preko Praeta imali veliku priliku da izjednače, no, on nije pogodio. Golman Anderlechta Proto je u nastavku prvog dijela odbranio dva udarca gostujućih igrača Aubameyanga i Schmelzer. Prvo poluvrijeme je završeno minimalnim vodstvom Dortmunda.

Gosti su u drugom poluvremenu povisili vodstvo na 2:0, a strijelac je nakon asistencije Piszczeka u 70. minuti bio Ramos. Svoj drugi gol na utakmici Ramos je postigao u 79. minuti nakon asistencije Aubameyanga.
Dortmund je upisao pobjedu protiv Anderlechta rezultatom 3:0.

Tabela:

1. Dortmund 6
2. Arsenal 3
3. Galatasaray 1
4. Anderlecht 1


IZVOR


0   Spam
vega777   (2014-10-02 1:22 PM) [Sadrzaj]
Arsenaaaaaal ohhh to be a gunner juhu