Pocetna » Sport


Majk Tajson: ''Od boksa sam poludeo''




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1105
Dodao/la: Nacelnik
datum: 2012-01-05


Nekada najbolji bokser sveta, Majk Tajson u intervju za nemački ''Spiegel'' otvorio dušu.



Majk Tajson je sa samo 20 godina i 144 dana 1986. postao najmlađi profesionalni prvak sveta u teškoj kategoriji u istoriji objedinivši pritom titule po WBC, WBA i IBF verzijama. Tokom karijere u 58 borbi pobedio je 50 puta, 44 puta nokautom.

Slava i novac su ga doveli do propasti. Tri godine je proveo u zatvoru zbog silovanja, potom tri i po meseca zbog fizičkog napada. Uživao je u drogama i alkoholu, a 1997. je u revanšu odgrizao komad uveta svetskom prvaku Evanderu Holifildu.

''Bio sam najobičniji ispljuvak, totalno opsednut ludak! Bio sam retardirani psihopata, neobuzdani komad g..... Mislio sam da sam Kralj sveta'', kaže Tajson i dodaje:

''Nikad nisam očekivao da ću doživeti tridesetu. Mogu biti srećan što sam živ. Od boksa sam poludeo'', iskreno priča Tajson.

Danas Tajson živi sa trećom suprugom Lakihom. Ukupno ima osmoro dece s četiri različite žene.

''Samo želim biti dobar otac. Važno mi je da moja deca o meni imaju dobro mišljenje kad ga već nemam sam. Uvek kada se pogledam u ogledalo vidim svinju''.

Konačno je pronašao unutrašnji mir.

''Danas ne pijem, ne pušim niti se drogiram. Ne jedem meso niti bilo kakve namirnice životinjskog porekla, poput mleka, mlečnih prerađevina ili jaja. Danas sam sušta suprotnost svemu što sam bio'', zaključio je ''Čelični Majk''.