Pocetna » Ljubav i Sex


Mala škola za najveći orgazam




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1105
Dodao/la: Impi
datum: 2012-02-15


Orgazam je vrhunac seksa pa može biti izuzetno frustrirajuće ako ne možete da ga osetite. Ako još niste ili ne možete doživeti orgazam vreme je da proučite svoje telo....
Moramo biti opušteni da bismo došli do vrhunca

U orgazmu učestvuje celo telo
Orgazam uključuje veliki deo tela, živce, mišiće koji se napinju, pluća koja brže rade, a oslobađaju se i određeni hormoni. Ukratko, u orgazmu učestvuje gotovo celo telo.

 

Zato je prvi korak u razrešavanju problema s nedoživljavanjem orgazama odlazak lekaru. On će moći da isključi odnosno potvrdi telesne uzroke, na osnovu čega ćete najpre preduzeti odgovarajuće korake. Dobra vest je da su telesni uzroci, koje nije moguće otkloniti, prilično retki.

 

Spoj fizičkog i psihičkog
Mnoge definicije i teorije, orgazam određuju kao skup telesnog i mentalnog, pa je eventualne razloge za nesposobnost doživljavanja orgazma dobro potražiti i u psihi. Najčešći uzročnici su umor, stres i bezvoljnost.

 

Da bismo mogli doživeti orgazam, moramo biti opušteni i usredsređeni na osećaj ugode, a u tome vam mogu pomoći romantična muzika, prigušena svetla, seksualna pomagala i dobra predigra.

 

Dodiri
Kako doživeti orgazam srećom nije nikakva umetnost, ali morate utvrditi šta vašem telu najviše godi i što vas uzbuđuje. Ako nikada ne masturbirate, sada je pravi trenutak da počnete, jer samo tako ćete moći da potpuno istražite svoje erogene zone. Zatim svoje znanje prenesite na odnos s partnerom i bez srama pokažite šta vas dovodi do orgazma.

Odnos s partnerom
Masturbacija će pomoći da potpuno istražite svoje erogene zone

Ako ste za vreme masturbacije možete da doživite orgazam, a za vreme polnog odnosa s partnerom ne, to može značiti da vas vaš partner ne dodiruje na pravi način i na pravim mestima.  A to je uz malo usmeravanja s vaše strane lako rešivo.

 

Problem može biti i malo dublji, odnosno da među partnerima nema pravog poverenja i opuštenosti za vreme seksa. Takođe je moguće da se za vreme seksa vi osećate kao pod pritiskom i u njemu ne uživate u potpunosti.

 

Istražite malo svoje telo, ali i odnos s partnerom i doći ćete do odgovora zašto do sada niste mogli da doživite vrhunac... ali i do orgazma.


0   Spam
Impi   (2012-02-15 8:37 PM) [Sadrzaj]
dr ja xaxaxaxaxa :p :p :p