Pocetna » Tracevi


Mama gajila marihuanu u podrumu da plati deci put u Diznilend




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1109
Dodao/la: katy02
datum: 2012-07-07

Slike iz Mama gajila marihuanu u podrumu da plati deci put u Diznilend


Majka četvoro dece, 28-godišnja Britanka Dženifer Čedvik, pretvorila je podrum porodične kuće u uzgajališta marihuane kako bi prodajom droge platila put deci u Diznilend.


Čedovikova ima četvoro dece iz prvog braka, a na ideju da napravi malu podrumsku plantažu došla je sa sadašnjim partnerom Aleksandrom prestonom (26).

Porodica je prošle godine trebalo da putuje u Diznilend ali je jedan od sinova slomio nogu, odustali su od puta, a turistička agencija je zadržala gotovo ceo iznos.

Čedvikova je, kada se sin oporavio, ponovo rezervisala putovanje u DIznilend za njih šestoro, ali ovog puta nije imala 6.000 funti (7.200 dolara) da plati. Izlaz je nađen u uzgajanju marihuane. Preston je sredio podrum i par je posejao useve koji je trebalo da pokriju i druge dugove u koje su zapali.

Otkriveni su slučajno kada je policajac sasvim drugim razlogom došao u kuću i osetio miris kanabisa. Deset biljaka je tada bilo visoko gotovo dva metra a vrednost otkrivene marihuane na ulici bi u tom trenutku iznosila oko 8.500 funti.

Sud je procenio da je Preston bio glavni pokretač cele akcije i osudio ga je na šest meseci zatvora, dok je Čedvikova dobila tri meseca uslovno na godinu dana.

Sudija je u obrazloženju presude ukazao da mnogo ljudi živi teško u vreme krize i da bi im "lak novac" dobro došao, ali finansijske teškoće nisu opravdanje za kršenje zakona.