Pocetna » Sport


Mancini: Mario nije igrao dobro, on može mnogo bolje




  Ocenite članak: 0
pregleda: 894
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-29


U 14. kolu Premiershipa fudbaleri Manchester Cityja su na gostujućem terenu sa 2:0 savladali Wigan, a svoj prvi pogodak u tekućoj sezoni postigao je i talijanski napadač Mario Balotelli.Odmah nakon susreta menadžer Građana Roberto Mancini je izjavio da je sretan zbog Balotellija, no dodao je i da po njegovom mišljenju talijanski napadač nije pružio blistavu partiju.

"Sretan sam zbog njega jer je zabio svoj prvi pogodak u sezoni. Međutim, za mene on nije dobro igrao. Mario nije igrao onako kako znam da može. Zabio je pogodak, ali on mora svoju igru još poboljšati", istakao je Mancini.

"Znao sam da nas očekuje jako zahtjevna utakmica. Tako je uvijek kada igramo protiv Wigana. Fudbaleri ovog kluba dobro igraju i imaju jako kvalitetnog menadžera. Prvi pogodak nam je bio jako važan i nakon istog sve je bilo dobro za nas. Ponekad moramo biti strpljivi, a na kraju smo zasluženo slavili", dodao je menadžer Građana.

Nakon 14. kola na vrhu tabele su se izdvojila dva kluba iz Manchestera, no Mancini smatra da će se u borbu za titulu uključiti i Chelsea.

"U narednih mjesec dana igramo mnogo utakmica i sve se može promijeniti. Mislim da se Chelsea može uključiti u borbu za naslov. Trenutno smo na vrhu mi i United, ali sezona je veoma duga", zaključio je Mancini.