Pocetna » Sport


Mersisajd derbi, više od igre!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 808
Dodao/la: Gale
datum: 2013-11-24

Slike iz Mersisajd derbi, više od igre! Slike iz Mersisajd derbi, više od igre!


Spektakularan meč, možda i najbolji u dosadašnjem delu sezone, ne samo u Engleskoj, odigran je u Liverpulu. Mnogo šansi, golova, lepih poteza. Veliki Mersisajd derbi, Everton - Liverpul, na kraju - 3:3.

Fudbaleri Evertona i Liverpula odigrali su nerešeno 3:3 u velikom gradskom derbiju u okviru 12. kola engleske Premijer lige.



Da će biti spektakularan meč najavio je Filipe Kutinjo već u petom minutu, kada je zaboravljen od strane defanzivaca Evertona, pa je neometano zatresao mrežu.

Međutim, posle samo tri minuta izjednačio je Kevin Miraljas, posle gužve u kaznenom prostoru Liverpula.

Da "redsi" odu na odmor sa golom prednosti, pobrinuo se Luis Suarez, kada je u 19. minutu postigao fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca.

Mogao je Everton da ostane sa igračem manje u prvom delu igre, jer je Miraljas pogibeljno startovao na Suarezu, ali je umesto, verovatno zasluženog, crvenog, dobio samo žuti karton.



Preokret Evertonu u nastavku doneo je Romelu Lukaku golovima u 72. i 82. minutu, ali je konačan rezultat postavio Danijel Staridž u finišu utakmice.

Da nije bilo Simona Minjolea i Tima Hauarda na golovima liverpulskih rivala, na ovom meču bismo videli još nekoliko golova.

Everton trenutno deli treće mesto na tabeli sa Sauthemptonom, a oba tima imaju po 22 boda. Liverpul je drugi sa 24 boda, jednim manje od Arsenala.


IZVOR