Pocetna » Ljubav i Sex


Misionarskom pozom do sigurnog orgazma




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1258
Dodao/la: Nesa
datum: 2011-11-28


Postoji trik koji povećava vaše šanse da dostignete orgazam, a sve što treba je mala dodatna nijansa u misionarskoj pozi.
Da li ste znali da samo 12 odsto žena uvek doživi orgazam od klasične penetracije. Uznemirujuće, zar ne? Stručnjaci, međutim, otkrivaju da postoji način da se ta brojka bar malo poveća. Spoznajte čudesnu tajnu koju nosi „koitalna tehnika usklađivanja" (KTU) koju nam otkriva Cosmopolitan.rs.


Pružite joj ''orgazmično'' iskustvo


Verovatno nikada niste čuli za ovu pozu. To je zato što se o njoj govorilo relativno davno, u vreme kada Madona još nije imala britanski akcenat. Daleke 1988, jedan istraživač rešio je da pronađe način da misionarsku pozu unapredi, s ciljem da žene u većem procentu doživljavaju orgazam. I, uspeo je u tome. Uprkos inicijalnoj popularnosti, koitalna tehnika usklađivanja nestala je sa svih radara posle nekoliko godina. Na sreću, novi naraštaji seks eksperata odlučili su da ovu tehniku izvade iz njene vremenske kapsule. Izvršili su istraživanja na ženama koje nikada pre nisu uspele da dožive vrhunac u misionarskoj pozi... Kada su ih upoznali sa pomenutom tehnikom, osetile su poboljšanje od 56 odsto - u broju doživljenih orgazama, posle samo tri nedelje.


OSNOVNA IDEJA KTU

KTU je varijacija misionarske poze u kojoj je muškarac gore. Glavna ideja je da koren njegovog penisa ili njegova pubična kost budu u stalnom kontaktu sa vašim klitorisom. I to, u kombinaciji sa usaglašenim ritmom (umesto da on prodire brzim tempom, trebalo bi da činite zajednički pokret, nalik na ljuljanje) može da pruži većini žena onu vrstu stimulacije koja im je potrebna za dostizanje orgazma.

„U tradicionalnoj verziji misionarske poze, akcenat je na penetraciji, ulaženju i izlaženju penisa", kaže dr Sonja Borg, autor naslova Spectacular Sex Moves He’ll Never Forget. „Problem je u tome što penis ne dolazi u kontakt sa klitorisom i zato je ženama teško - a mnogima i nemoguće - da dostignu vrhunac." Mada ima drugačijih poza koje će vašim intimnim delovima pružiti onu vrstu pažnje koja im je potrebna, ipak misionarska poza donosi posebnu dozu bliskosti, fizičke i emotivne, za vas i vašeg partnera. „U ovom položaju moguć je intenzivan kontakt pogledom i zbog toga je ona izvor snažne intimnosti između dvoje ljudi", kaže dr Ijan Kerner, autor naslova She Comes First.

DA LI STE SPREMNI ZA DODATNI O?

Evo kako da to izvedete: da bi vam KTU uspeo, morate da zauzmete pozu u kojoj će karlična zona vašeg partnera biti u kontaktu sa vašom intimnom regijom. Za početak, lezite na leđa, a vaš partner bi, posle penetracije, trebalo da se pomeri unapred, tako da njegove grudi budu bliže vašim ramenima, kaže Borg. „A onda, u ovoj pozi u kojoj koren njegovog penisa pritiska vaš klitoris, on bi trebalo da prodire u vas lagano, dublje i sporije - konačno, trebalo bi da se njišete napred-nazad zajedno." Nekim ženama je važno da drže noge ispružene ili da ih obmotaju oko listova svog partnera, umesto da ih pomeraju. Ali Kerner naglašava da su ljudi različiti, pa zato ne dozvolite da vas bilo koja tehnika ograničava. Na primer, vaš partner bi mogao nežno da ispisuje kružne pokrete ili osmice, prodirući u vas, ili možete da mu kažete da stoji mirno, dok se vi sami uvijate oko njega. Najčešće, podizanjem svoje karlice ili na način da on stavi svoje ruke ispod vaše guze i privlači vas ka sebi, uspećete da održite stalan pritisak na klitoris.


NEVALJALI BONUS

Kada jednom savladate osnove KTU-a, možete da počnete da eksperimentišete sa malo zahtevnijim varijantama. Za one od vas koji su ljubitelji dublje penetracije, Borg predlaže da izdignete svoju karlicu uz pomoć nekoliko jastuka. Možete takođe da isprobate varijaciju koju Borg naziva sedeći KTU: neka se vaš dragi nasloni na jastuke, zauzimajući sedeći položaj sa ispruženim nogama. Zatim sedite u njegovo krilo, tako da vam se grudi dodiruju. Obmotajte svoje noge oko njega i kružnim pokretima stimulišite klitoris uvijajući se oko njega.



Još jedan način da se dostigne taj savršen osećaj nudi vam KTU sa devojkom gore. „U ovoj verziji, vaš partner bi trebalo da bude taj koji leži ispružen, na leđima. Umesto da ga jašete pod uglom od 90 stepeni, nagnite se napred, tako da su vaše grudi prislonjene uz njegove", objašnjava Borg. Možete, takođe, da pokušate da ispružite noge iza sebe, tako da vam se butine i potkolenice dodiruju. Dobra strana ove pozicije je u tome što vi imate kontrolu pokreta i intenziteta.



Najbolja strana KTU-a je to što ima mnogo načina za eksperimentisanje sa zadovoljstvom i mogućnosti da kreirate svoj lični stil. Zato, obavestite svog dečka da ne pravi planove za narednih nekoliko noći, pošto ga čeka važna uloga zamorčeta u vašim ogledima. Nešto nam govori da neće imati baš ništa protiv.