Pocetna » Ljubav i Sex


Misterije orgazma kod žena: Razotkrivamo sve tajne




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1269
Dodao/la: Impi
datum: 2012-12-08


Da li ste znali da orgazmi kod žena postaju sve bolji što je starija, da neke žene brže dolaze do vrhunca jer im je klitoris bliži vagini, ili da žena može da svrši čak i dok radi trbušnjake?
 

1. Šta se dešava tokom orgazma

Intenzivni orgazam uključuje osam do 12 vaguinalnih kontrakcija, od kojih svaka traje četiri do devet sekundi. Ukupno može da traje i preko dva minuta.

 

2. Neke žene su rođene za orgazam

Smatra se da otprilike trećina žena ne može da doživi orgazam ni na koji način. Nedavna istraživanja su pokazala da anatomija ima veliku ulogu u tome: Neke žene su jednostavno rođene za orgazam, a neke moraju da porade na njemu.

Prošlogodišnja studija je pokazala da što je kraći razmak između klitorisa i vagine (idealno je manje od dva i po centimetara) kod žene, to je njenom partneru lakše da stimuliše njeno najosetljivije područje.

Pored anatomije, kod postizanja ženskog orgazma javlja se još jedan problem - da bi se postigao, potrebno je u proseku 20 minuta konstantne pažnje, za šta mnogi ljudi nemaju dovoljno vremena ili koncentracije.

 

3. Orgazam može da se desi bilo kad

Žena može da doživi orgazam u najneočekivanijim situacijama koje nemaju veze sa seksom, na pr. tokom porođaja ili dok vežbaju. To se dešava zbog velikog priliva krvi u njene donje delove u kombinaciji sa vibracijama koje stimulišu klitoris.

Tokom porođaja dolazi i do velikog skoka hormona koji izazivaju ekstazu.

Što se tiče orgazma tokom vežbanja, prošlogodišnja studija je pokazala da su četvrtina od 530 intervjuisanih žena priznale da su doživele vrhunac dok su radile vežbe za stomak, vozile biciklo ili podizale tegove.

 

4. Orgazam tokom seksa više opušta

Istraživanja su pokazala da orgazam tokom seksa izaziva ispuštanje 400 puta više hormona prolaktina, zbog koga se osećamo pospano i zadovoljeno, nego kad masturbiramo.

Naučnici smatraju da je to zbog toga da bi žene mirno ležale posle seksa, što je optimalan položaj za uspešno začeće.

 

5. Orgazmi postaju sve bolji sa godinama

Jedna studija je pokazala da je impresivnih 70 procenata žena u 40-im i 50-im godinama života doživelo orgazam poslednji put kad su imale seks, što je mnogo veći procenat nego kod 20-ogodišnjakinja.

To je verovatno zbog toga što starije žene bolje poznaju svoje telo, svoje partnere i sopstvene želje, jer imaju više erotskog iskustva.