Pocetna » Zdravlje


Mršavite uz šampanjac




  Ocenite članak: 0
pregleda: 946
Dodao/la: ElGato
datum: 2011-12-06


Kako doći u formu pre nego što počnu novogodišnji praznici, a da ne morate da se odreknete dobrog provoda? To je dilema i muka koja muči mnoge dame baš u decembru, jer većina dijeta zabranjuje konzumiranje alkohola, i to striktno. Zato se, naravno, neko setio da stvari malo promeni. Tako šampanjac dijeta ne samo da omogućava alkohol, nego ohrabruje da se dnevno popije jedna do dve čaše kao deo plana za mršavljenje.
Prema Kari Alvil Libi (31), koja je smislila ovu dijetu sa šampanjcem, ovaj režim ishrane je deo zdravog življenja, a i deo zabave.
Prateći ovu dijetu, ona tvrdi da se transformisala iz osobe koja je stalno depresivna kada je u pitanju kilaža u ženu koja ima više želje za životom. Kara, koja radi na MTV televiziji u Njujorku, kaže da se borila sa kilogramima godinama, stalno je isprobavala nove dijete, ali nijedna nije imala efekta.
- Pitajte me za bilo koju dijetu i znam da vam nabrojim sve o njoj - kaže Kara - Atkinsova, Dukan dijeta… Bila sam bucmasta još kao dete, mrzela sam to. Stalno sam se loše osećala zbog svoje težine.
Stres zbog posla zajedno sa ostalim obavezama značilo je za nju konstantno grabljenje hrane u pokretu i dve čaše crnog vina svakog dana. Kara je odlučila da vino zameni šampanjcem i da jednostavno bira zdrave namirnice umesto što je stalno na dijeti.
Jedna čaša šampanjca ima 91 kaloriju. Šampanjac koji obožava Kejt Mos "Laurent Perrier’s Ultra Brut" ima samo 65 kalorija. S obzirom na to da mehurići stignu brže u vaš krvotok, unosite manju količinu ovog alkoholnog pića.
Kada je prešla na ovaj režim ishrane, Kara kaže da je u mnogo većoj meri mogla da obavlja sve svoje dnevne zadatke i da je to mnogo lakše od stalnog ustručavanja od jela.
Premisa je jednostavna: ne postoje zabranjene namirnice, ali fokus je na ishrani visokog kvaliteta, hranljivih materija i dosta ukusnih stvari. Ukupno se dnevno može uneti 1.200-1.400 kalorija. Umesto hamburgera i pomfrita možete da pojedete dimljeni losos sa zelenom salatom i čašom šampanjca. Karina teorija je da treba unositi samo "elegantnu” hranu i da je to najbolji način da počnete da cenite svoje telo. Tako postoji mnogo manja verovatnoća da ćete se prejesti.