Pocetna »


Najveći skandal u istoriji dodele oskara. Proglašen pogrešan film za najbolji.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 616
Dodao/la: DzonDon
datum: 2017-02-27


Sinoćnu 89. dodelu Oskara obeležio je skandalozan kraj kada je objavljeno ime pogrešnog filma kao pobednika u kategoriji za najbolje ostvarenje godine. Grešku na dodeli Oskara, koju je agencija AP danas nazvala najneprijatnijim trenutkom u istoriji ove nagrade, šoubiznisa, a možda i istorije SAD, biće predmet istrage Američke filmske akademije.

Naime, prezenter Voren Biti delovao je zbunjeno kada je otvorio koverat sa imenom dobitnika, čudno je pogledao u koleginicu Fej Danavej i dao njoj da pročita. Ona je proglasila "La La Land" za film godine.

Reditelj Dejmijen Šazel, producenti i glumci su oduševljeno istrčali na scenu i počeli da deklamuju svoje zahvalnice, kad je odjednom nastao žamor u pozadini.

Producent "La La Landa", Džordan Horovic, prišao je mikrofonu i rekao prisutnima: "'Mesečina' je pobedila. Ne šalim se".

Ekipa iz "Mesečine" je prvo delovala zbunjeno, ne znajući da li je reč o neslanoj šali, ali kada su im još jednom objasnili da je došlo do greške, preuzeli su binu od "La La Landa" i zahvalnice su krenule ispočetka



IZVOR