Pocetna » Nauka


NASA otkrila tajnu: Galaktički talas uništava Sunčev sistem
  Ocenite članak: 2
pregleda: 8182
Dodao/la: Nesa
datum: 2011-11-30


Pojava koja Sunčevim sistemom širi snažnu energiju poput talasa, uočljiva je na svim planetama jer su svi, od Merkura pa do degradiranog Plutona, jednako kao i Zemlja, pogođeni globalnim zagrevanjem i pojavama koje dosad nisu postojale uopšte ili bar ne u tolikoj meri.
Sunce nije jedino koje toplotom ugrožava život na Zemlji
 
U potpunoj tajnosti američka svemirska agencija NASA, već duže vreme posmatra jednu veoma zanimljivu, neverovatnu pojavu, pojavu za koju obični smrtnici uopšte ne znaju, a možda ni ne smeju da saznaju.

Naime, pojava pod nazivom "galaktički talas", može da utiče na baš svako živo biće na ovoj planeti, zbog čega NASA smatra da ne treba govoriti o tome, kako se ne bi širila panika.


"Galaktički talas" putuje iz centra naše galaksije i polako se širi kao vodeni valovi nakon ubačaja kamena. Val kreće iz središta galaksije i, prema nekim računanjima, "mega talas" do Sunčevog sistema dolazi svakih 62.000.000 godina. Ovu je teoriju potvrdila i dr. Rosin Lalement, čije istraživanje govori o takozvanim "svemirskim oblacima" koji putuju kroz međuzvezdani prostor i pritom prolaze kroz naš Sunčev sistem.

Dr. Lalement je otkrila kako upravo ti "oblaci", odnosno ogromna energija, dolaze tačno iz centra naše galaksije i putuju polako prema krajevima. Da će se našem Sunčevom sistemu dogoditi nešto "veliko", kako navode autori Atlantide, dokaz su i neuobičajene pojave koje su zadesile razne planete, prenosi Javno.hr.

Merkur rastrzan magnetnim olujama

Naime, NASA-ina sonda "Messenger" snimila je na Merkuru zapanjujuće fotografije koje otkrivaju kako tom planetom besne silovite magnetne oluje, veliki broj magnetnih tornada neverovatne snage. Potvrđuje to i saopštenje, u kojem se navodi kako su se te oluje ekstremno pojačale u zadnje dve godine, što bi značilo da je i na Merkuru globalno zagrevanje uzelo maha.
 
Blistavi sjaj Venere

Zadnjih tridesetak godina Venerin sjaj povećao se za neverovatnih 2.500 odsto. To znači da se menja Venerina atmosfera, planeta proizvodi mnogo više energije, toplija je nego što je bila pre tridesetak godina - takođe, pogođena je globalnim zagrevanjem.

I na Marsu globalno zagrevanje

Jednako tako, u zadnjih tridesetak godina pojavili su se oblaci i na Marsu, kojih nikada pre tu nije bilo. Temperatura na Marsu takođe raste, počeo je da se topi led na polovima planeta, što predstavlja globalno zagrevanje i te planete.

Zanimljivo: NASA poslala letelicu na Mars
 
Jupiter ostaje bez svojih pega?

Na Jupiteru nestaju njegove karakteristične bele jajolike pege. Veliki stručnjak na ovom području dr. Filip Markus tvrdi da se to događa zbog 18 stepeni globalnog zagrevanja Jupitera. Takođe se na toj planeti pojavljuju ogromne oluje, mnogo jače nego što su ikada pre bile. Jupiterov mesec IO u zadnjih tridesetak godina za 1.000% više sjaji, a mesec Evropa takođe beleži veliki porast svog sjaja. Uz to, NASA je poprilično iznenađena i ostalim promenama na Evropi.

Zanimljivo: Život postoji i na Jupiterovom mesecu?

Saturnovi prstenovi sve gušći

Saturnov prsten postaje sve gušći. Na Saturnovim polovima pojavljuju se aurore, kojih nikada pre nije bilo na polovima. Tu je takođe zabeleženo globalno zagrevanje planete, odnosno povećanje topline, pogotovo oko Saturnovog ekvatora.

 
Uran u mukama

Uran je 1986. godine bila je jednolika, bezizražajna planeta. Danas su na njoj mega-velike oluje koje su jasno vidljive Hablovim teleskopom, koje izgledaju kao narančaste pege. Ali to nije sve - na planeti oko južnog pola se pojavljuje nešto slično belom prstenu.
 
A i Neptun pati

Neptun je, gotovo kao i Uran mnogo blistaviji.


Beli prstenovi se pojavljuju na polovima, a sve to jasno ukazuje na velike promene.

Zajapureni Pluton

I Pluton, koji je degradiran na stepen patuljaste planete, doživljava ogromne promene. Fotografije, koje je objavila NASA, pokazuju da je Pluton puno crveniji nego što je bio zadnjih nekoliko decenija - čak je 20% više crven nego što je bilo pre.
 

O promenama na Zemlji gotovo da ni ne treba govoriti - one vidljive. Globalno zagrevanje je takođe prisutno kao i na svim planetama Sunčevog sistema. Topi se led na polovima, nivo mora je u dramatičnom porastu, povećala se seizmička aktivnost, jednako kao i vulkanska. Temperatura se povećava, haraju "mega oluje", uragani, tajfuni, tornada i sve su te pojave u dramatičnom porastu. Zagrrva se dno Tihog okeana, što jasno ukazuje na zagrevanje samog jezgra planete Zemlje.
 

Sve su ovo dokazi o tome da se u Sunčevom sistemu događaju dramatične promene, koje bi mogle imati velikog uticaja na sva živa bića na ovoj planeti.

"Galaktički talas" tako više ne izgleda kao neka imaginarna pojava, naprotiv, dobija izgled veoma realistične pojave, pojave o kojoj jako malo znamo.


0   Spam
Lapidus   (2012-07-25 3:53 PM)
Ko da nam nije dovoljno sve ostalo, samo nam još to fali...!

0   Spam
almirenko   (2012-04-02 2:25 AM)
ne vjerujem u to. Ako je istina gotovi smo ubrzo!

+1   Spam
almirenko   (2012-04-02 2:24 AM)
zbunjen ebeno ,gde se sakriti? B)

0   Spam
Asuris   (2011-12-11 5:25 PM)
biggrin