Pocetna » Zanimljivosti


Neke ljubavi su neuništive: Venčanje i posle promene pola.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 887
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-01-10


Eni se udala za Džejn. Ovaj podatak više nije svetska senzacija, ali su u pitanju zapravo Beri i Eni Votson, par koji je posle devet godina obnovio svoje venčane zavete. Njihova ljubav je istrajala - iako je Beri u međuvremenu postao Džejn.

U njihovom heteroseksualnom braku nije bilo sjajno. Eni(53) je bila ogorčena i sumnjala je da je Beri vara sa drugim ženama. Bivši vozač autobusa je samo želeo da postane žena, što njegova draga nije ni slutila. Kada je otkrila, bila je veoma besna.

SREĆA NE ZNA ZA POL
- Eni me je prihvatila i voli me i kao ženu - rekao je Beri posle svega, sada kao Džejn.
Njihov obnovljeni brak je način na koji su želeli da pokažu svima da su srećni svojim životima i postignućima.
Kada je Beri promenio pol, njegova žena je žalila supruga. Ali, je zauzvrat dobila nešto bolje - uz bračnog saputnika i sagovornika o čarapama, modi, kosi, šminkanju...
- Meni je naše drugo venčanje značajnije od prvog, jer sada znam da je i Džejn potpuno srećna - rekla je Eni.

ODELO KAO ZATVOR
Džejn je još u najranijem detinjstvu osetila da joj se više dopadaju igre za devojčice, nego za dečake. Volela je da nosi majčine haljine, nakit.
- Kada sam morala da obučem svoje odelo, pantalone i košulje osećala sam se kao da se vraćam u zatvorsku ćeliju. Nije mi bilo baš lagodno, a mrzela sam i fudbal i sve te muške gluposti - priča Džejn koja je često kao momak kupovala najmodernije haljine i nosila ih. Odvezla bi se u drugi deo grada i pretvarala se da je devojka. U očajnim pokušajima da se uklopi, izlazila je i sa ženama. Tada je 1995. upoznala Eni. Ona je prolazila kroz težak razvod. Odmah je "pala" na nežnog i senzualnog mladića. Zabavljali su se, a posle šest meseci otpočeli su i zajednički život. Venčanje je učvrstilo njihov odnos i 2002. su postali muž i žena.

BORBA ZA PRIZNANJE
Sreću i radost pomutila je Berijeva borba. Želeo je da postane ono što je osećao da jeste. Žena.
- Kada bi Eni otišla na posao oblačila sam njene stvari. Na internet forumima sam još tada bila žensko biće - kaže Džejn.
Borba sa samim sobom trajala je do 2008. To je bio preloman trenutak, Beri je sve priznao i postao je konačno Džejn. Razgovor je bio težak, na momente mučan. Žena koju je voleo morala je da shvati da i on želi da postane žena.
Eni je bila zapanjena, a tek kada je videla svog muža u haljini shvatila je da nema šale. Odlučila je da njihova ljubav pobedi. Počele su hormonske terapije koje su trebale da ublaže rast dlaka i smekšaju kožu.
- Ljudi su mislili da sam nakaza, ali meni je važno da me Eni voli.
Beri je uspešno promenio pol. Na svom drugom venčanju Džejni i Eni su zajedno išle u kupovinu haljina. Obe su imale bidermajere.