Pocetna » Ljubav i Sex


Neobične seksualne prakse na svetu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1991
Dodao/la: Gale
datum: 2013-12-02

Slike iz Neobične seksualne prakse na svetu


Od pijenja semena starešina u plemenu, šokantnih obrezivanja, javne masturbacije sve do legalne krađe i deljenja žena, postoje razni bizarni običaji u svetu.

Razlike u kulturama širom sveta ponekad su šokantne, a nigde to ne dolazi do izražaja koliko u seksualnim praksama i običajima.



U muslimanskoj praksi postoje stroga pravila koja se tiču polnih odnosa parova, a seks im je dopušten samo u misionarskoj pozi. Smatra se da je ponižavajuće da muškarac zahteva od žene seks u bilo kom drugom položaju, a isto tako je zabranjen i seks pre braka.

Ipak, u nekim muslimanskim zemljama, poput Irana, mladi par koji bi želeo seks pre braka može da zatraži "privremeni brak". Zatim plate kratku proceduru i potpišu ugovor sa naznačenim trajanjem takvog "braka". Nakon toga, mogu jedan u drugom uživati kao zečevi bez suprotstavljanja islamskom zakoniku.

Pleme koje pije seme u Novoj Gvineji

Sambijci su specifično pleme u Novoj Gvineji koje na sasvim čudan način postupa sa muškarcima. U dobi od sedam godina dečaci se izdvoji od žena i narednih deset godina žive samo okruženi muškarcima. Tamo buše kožu, često puštaju krv iz nosa i povraćaju nakon uzimanja veće količine šećerne trske, a sve kako bi navodno oprali "kontaminaciju" žena sa sebe. Piju semenu tečnost starijih pripadnika plemena kako bi postali snažni muškarci. Ni nakon što se vrate u pleme sa ženama bizarni običaji ne prestaju, pa svaki mesec za vreme menstruacije njihove partnerke puštaju krv iz nosa.

Aboridžinsko pleme samo se obrezuje

Pripadnici plemena Mardudjara imaju bizaran ritual polnog sazrevanja. Ovde se dečaci se obrezuje uz vatru tako da mu jedan muškarac sedi na grudima, a drugi seče kožicu. Potom se kožica stavlja iznad vatre da bi se ispekla i daje nesretnom dečaku koji je mora pojesti bez žvakanja. Nakon što kožica zaceli, penis se reže uzdužno ponekad sve do skrotuma.

Romantični Francuzi ljubitelji orgija

Iako se Francuska često spominje kao najromantičnija zemlju na svetu, sa razlogom od njih potiče i naziv "ljubavni trougao", mada bi se slobodno mogao nazivati i šestouglom. Čak 41 posto Francuza u današnje doba priznaje da su barem jednom učestvovali u orgijama, a 27 posto njih sa partnerom je učestvovalo u "svingovanju".

Homoseksualnost u Grčkoj definitivno nije bila "u ormaru"

Starim Grcima seksualna orijentacija nije bila način društvene identifikacije. Oni nisu polno ponašanje i želju klasifikovali prema spolu ili ponašanju, već ulozi koja im je u seksualnom činu pripadala. Tako su oni sa aktivnim, dominantnim ulogama u seksu bili viši članovi društva, dok su podređeni i pasivni bili oni siromašniji i niže na društvenoj lestvici.

U Indoneziji je poželjno prevariti supružnika

Za vreme festivala Pon koji se u Indoneziji slavi sedam puta u godini, hodočasnici hodaju do svete planine Jave gde će se upustiti u seks sa nekim ko nije njihov bračni partner. To navodno donosi blagoslov bogova, ali samo i jedino ako svih sedam puta biraju istog partnera za seks.

Javna masturbacija faraona

Prema verovanju starih Egipćana, tok reke Nil je, poput raznih drugih stvari, pod uticajem boga stvaranja i ejakulacije - Atuma. Zbog toga su njihovi faraoni tradicionalno masturbirali u javnosti u Nilu, kako bi osigurali da reka ne presuši. U egzibicionističkim igrama sa sobom Egipćani koji nisu bili faraoni mogli su da uživaju na festivalu boga Mina.

Brak iz ljubavi u Nigeru

Pleme Wodaabe u Nigeriji ima zanimljivu tradiciju prema kojoj muškarci mogu da ukradu tuđe žene. Prvi brak im obično dogovaraju roditelji još u detinjstvu i mora biti između rođaka iz iste loze. Ako su nezadovoljni tim brakom, muž i žena mogu čekati godišnji Gervul festival, na kom se muškarci kostimiraju, plešu i impresioniraju žene, a mogu ukrasti onu koja im se sviđa. Ako to učine bez da muž žene koju su ukrali ne primeti, tada postaju priznati u društvu kao novi "brak iz ljubavi".

Braća dele ženu u Nepalu

U siromašnom Nepalu, na podnožju Himalaja, ljudi su pronašli zanimljiv način zadržavanja "bogatstva" u porodici. Kako svaki od sinova treba od roditelja da dobije komad zemlje nakon ženidbe, uveli su poliandriju. Tako roditelji biraju jednu ženu koju će braća deliti.


IZVOR