Pocetna » Zanimljivosti


Netflix ukinuo "Mesiju"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 733
Dodao/la: Nutella92
datum: 2020-03-30


Kontroverzna serija koja je razbesnela muslimane neće biti obnovljena za 2. sezonu.

Serija "Mesija" ("Messiah") ukinuta je nakon prve sezone i neće dobiti svoj nastavak, saoptili su iz Netflix-a. Glumac Vil Traval potvrdio je vesti na svom Instagramu.

- Vrlo sam tužan danas. Stigle su nam vesti iz Netflix-a da neće biti druge sezone "Mesije". Želim da se zahvalim svim gledaocima za njihovu ljubav i podršku. Voleo bih da su stvari bile drugačije - rekao je on.

Reč je o seriji koju je kreirao Majkl Petroni, a koja ispituje tanku liniju između religije, vere i politike. Takođe ispituje i način na koji se mase kontrolišu putem društvenih mreža, ali i kakve sve efekte lažne vesti mogu da proizvedu.

Ipak, od samog svog početka "Mesija" je izazvao kontroverze. Na nju su negativno reagovali i muslimani širom sveta, ističući kako ova priča duboko vređa njihovu veru. U njoj je Mesija, koji veoma podseća na Hrista i tvrdi da je Sin Božji, prikazan kao muslimanski đavo koji će dovesti dve hiljade Palestinaca na granicu s Izraelom.

Netflix se branio time kako je reč o fikciji, koja "nije bazirana ni na jednoj religiji, ličnosti ili istorijskoj figuri".



IZVOR