Pocetna » Sport


Neumorni Ferrer bolji od Del Potra




  Ocenite članak: 0
pregleda: 761
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-08


David Ferrer je stigao posljednji u London, organizatori su pomogli koliko su mogli, postavili su njegov meč kao posljednji u prvom kolu, Španac na kraju protiv Del Potra nije izgledao umoran iako je ostao na terenu dva sata i 17 minuta.
Slavio je 6-3,3-6,6-4 i nastavio svoj niz u dvorani na kraju sezone. Ovo je bila 11 uzastopna pobjeda Ferrera u dvorani.Španac je predhodno osvojio dva turnira, Valenciju odnosno Bercy.

U prvom setu večerašnjeg dvoboja, Ferrer je stigao do breaka u četvrtom gemu.Poveo je 4-1,Del Potro nije mogao nadoknaditi break zaostatka.Baš kao i Ferrer u prvom, svoju break priliku je Juan Martin Del Potro iskoristio u četvrtom gemu drugog.Sada je on stigao na 4-1,5-2, ali je kod 5-3 spašavao svoj servis.

Ferrer je došao do break lopte nakon dvostruke Del Potra, ali je onda Argentinac odigrao dva sjajna poena za 6-3. u tom trenutku je izgledalo kako će Del Potro podići svoju igru, međutim dogodilo se suprotno. već u prvom sljedećem servis gemu, Argentinac je zapeo i Ferrer je poveo 2-0.

Del Potro se nije predao, u sedmom gemu je sa breakom ponovo u igri.Ostao je kratko, tek tri gema, kod 5-4, Ferrer sa novim breakom stiže do pobjede.Pobjede, možda čak vrijedne polufinala.

Grupa B:
Roger Federer (Švi) - Janko Tipsarević (Srb) 6-3,6-1
David Ferrer (Špa) - Juan Martin Del Potro (Arg) 6-3,3-6,6-4