Pocetna » Zanimljivosti


Nevjerovatnih 10 fotografija koje nastaju jednom u životu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1079
Dodao/la: Roby_the_King
datum: 2013-04-09

Slike iz Nevjerovatnih 10 fotografija koje nastaju jednom u životu Slike iz Nevjerovatnih 10 fotografija koje nastaju jednom u životu Slike iz Nevjerovatnih 10 fotografija koje nastaju jednom u životu


1. Katapultiranje u posljednjem trenutku

Pilot se katapultira samo nekoliko trenutaka prije nego što mu se avion srušio i raspao se na komade u zastrašujućoj eksploziji. Incident se desio u Alberti u Kanadi.

2. Granata kao vatromet

Vojne vježbe u Južnoj Koreji zvuče zloslutno u vrijeme kada cio svijet bruji o mogućem ratu između Sjevera i Juga, ali ova fotografija eksplozije granate na vježbama u Seulu oduzima dah.

3. Šest munja udara istovremeno

Munje i gromovi uvijek su zahvalni za fotografisanje, ali trenuci poput ovog udara šest munja na jezeru Mičigen ne viđaju se svaki dan.

4. Olimpijski Mjesec
$IMAGE5$
Mjesec se diže iznad Olimpijskih igara u Londonu tačno tako da se uklopi u prepoznatljive olimpijske krugove, praveći trougao nalik kuglama sladoleda.

5. Duga na kraju puta

Kao u filmu: Duga na kraju puta u bespućima američkih pustinja podsjeća na neke filmove Vima Vendersa, ali je nastala zahvaljujući činjenici da se tu srećom našao fotoreporter Rojtersa.

6. Hod iznad Nijagare

Od ovoga se ledi krv u žilama: Akrobata i avanturista Nik Valenda iz čuvene akrobatske porodice Valenda prelazi Nijagarine vodopade preko užeta.

7. Potopljeni tobogan u Nju Džerziju

Nekadašnje mjesto vratolomne zabave postaje jeziv simbol razarajuće moći prirode: Tobogan iz lunaparka u Sisajd Hajtsu u Nju Džerziju poplavljen je poslije naleta uragana Sendi, koji je uništio postolje na kojem je stajao.

8. Oči od sapunice

Sjećate li se mjehurića od sapunice iz mladosti? Vjerovatno se i vama desilo da se nakad namjeste na nekom zanimljivom mjestu, ali niste uspjeli to da fotografišete kao ova korisnica mreže "reddit.com".

9. Gužva u saobraKVA!ju

Saobraćaj u Žeđijangu u Kini morao je da se zaustavi da bi prošlo više od 5.00 patki preko puta.

10. Baci kosku!

Snouborder Tajler Čorlton bacio je kolegi kosku kakva se rijetko viđa!


IZVOR