Pocetna » Zanimljivosti


Nevjerovatnih 10 fotografija koje nastaju jednom u životu
  Ocenite članak: 0
pregleda: 617
Dodao/la: Roby_the_King
datum: 2013-04-09

Slike iz Nevjerovatnih 10 fotografija koje nastaju jednom u životu Slike iz Nevjerovatnih 10 fotografija koje nastaju jednom u životu Slike iz Nevjerovatnih 10 fotografija koje nastaju jednom u životu


1. Katapultiranje u posljednjem trenutku

Pilot se katapultira samo nekoliko trenutaka prije nego što mu se avion srušio i raspao se na komade u zastrašujućoj eksploziji. Incident se desio u Alberti u Kanadi.

2. Granata kao vatromet

Vojne vježbe u Južnoj Koreji zvuče zloslutno u vrijeme kada cio svijet bruji o mogućem ratu između Sjevera i Juga, ali ova fotografija eksplozije granate na vježbama u Seulu oduzima dah.

3. Šest munja udara istovremeno

Munje i gromovi uvijek su zahvalni za fotografisanje, ali trenuci poput ovog udara šest munja na jezeru Mičigen ne viđaju se svaki dan.

4. Olimpijski Mjesec
$IMAGE5$
Mjesec se diže iznad Olimpijskih igara u Londonu tačno tako da se uklopi u prepoznatljive olimpijske krugove, praveći trougao nalik kuglama sladoleda.

5. Duga na kraju puta

Kao u filmu: Duga na kraju puta u bespućima američkih pustinja podsjeća na neke filmove Vima Vendersa, ali je nastala zahvaljujući činjenici da se tu srećom našao fotoreporter Rojtersa.

6. Hod iznad Nijagare

Od ovoga se ledi krv u žilama: Akrobata i avanturista Nik Valenda iz čuvene akrobatske porodice Valenda prelazi Nijagarine vodopade preko užeta.

7. Potopljeni tobogan u Nju Džerziju

Nekadašnje mjesto vratolomne zabave postaje jeziv simbol razarajuće moći prirode: Tobogan iz lunaparka u Sisajd Hajtsu u Nju Džerziju poplavljen je poslije naleta uragana Sendi, koji je uništio postolje na kojem je stajao.

8. Oči od sapunice

Sjećate li se mjehurića od sapunice iz mladosti? Vjerovatno se i vama desilo da se nakad namjeste na nekom zanimljivom mjestu, ali niste uspjeli to da fotografišete kao ova korisnica mreže "reddit.com".

9. Gužva u saobraKVA!ju

Saobraćaj u Žeđijangu u Kini morao je da se zaustavi da bi prošlo više od 5.00 patki preko puta.

10. Baci kosku!

Snouborder Tajler Čorlton bacio je kolegi kosku kakva se rijetko viđa!


IZVOR


Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.

|