Pocetna » Film


Nevjerovatno: Ovi filmovi su zabranjeni u pojedinim zemljama




  Ocenite članak: 2
pregleda: 1126
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-04-08


U posljednje vrijeme sve češće se susrećemo sa zabranama prikazivanja u pojedinim državama. Pogledajte koji su sve filmovi zabranjeni.


Ubrzo pošto su Katar, Bahrein i Emirati zabranili prikazivanje filma "Noje" sa Raselom Krouom, riješili smo da se pozabavimo još nekim filmovima koji su bili zabranjeni...
Biblijska priča o Potopu, još jedan spektakl nastao u holivudskom studiju je opčinio mnoge, bio negledljiv za druge, dok su "treći" riješili da ga jednostavno ni ne gledaju, tačnije zabrane.

"Noje" je zabranjen u pomenutim zemljama iz religijskih razloga, ali ovo nije jedini film koji je u godinama za nama napravio pometnju među distributerima, odnosno različitim grupama koje su iz ovog ili onog razloga tražile zabranu prikazivanja.

"Ben Hur" epski spektakl uiz 1959. godine bio je zabranjen u Kini jer je predstavljao hrišćansku propagandu. Još nije prikazan...

"Teksaški masakr motornom testerom" - horor iz sedamdesetih godina prošlog vijeka nije prikazan u Islandu i Zapadnoj Njemačkoj zbog količine nasilja u njemu.

"Posljednji tango u Parizu" je bio zabranjen za prikazivanje u Italiji deset godina - od 1972. do 1982. sve zbog scena seksa.

"Goldfinger" - film iz Bond franšize bio je zabranjen za prikazivanje u Izraelu nakon što je otkriveno da je zlikovac iz priče - Gert Frob bio član nacističke partije. Kasnije je otkriveno da je pomogao dvojici Jevreja tokom Drugog svjetskog rata, pa je film vraćen na repertoar.

"Borat" - Kultno ostvarenje Saše Barona Koena o reporteru iz Kazahstana bilo je zabranjeno, pa gdje drugdje nego u Kazahstanu. Razlog: "Uvredljiv je za narod".

"Brajanovo žitije" - remek-djelo "Montipajtonovaca" je bilo proglašeno za svetogrđe u Irskoj, dok je u Norveškoj zabranjen jer bi mogao da uvrijedi hrišćane.

"Povratak u budućnost". Klasik iz 1985. godine bio je zabranjen u Kini jer su vlasti mislili da je putovanje kroz vrijeme, pa i filmsko putovanje kroz vrijeme - "opasna ideja".


IZVOR


0   Spam
zajackod   (2014-04-12 11:54 PM) [Sadrzaj]
Ne mogu da verujem sta neki zabranjuju ... pa to je uskracivanje pravog uzivanja i pustanja masti na volju.Naravno kada si Diktator jedne zemlje ,onda ti se moze sta god pozelis...uzasssss!!!