Pocetna » Ljubav i Sex


Nežnog muškarca odaje klimanje glavom.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 993
Dodao/la: ElGato
datum: 2011-11-17



Ako želite da saznate da li je muškarac brižan tip i sluša dok govorite o svojim problemima, to možete saznati po njegovom izgledu dok mu govorite. Naučnici Univerziteta u Torontu su testiranjem dobrovoljaca otkrili da muškarci koji klimaju, smeše se i izgledaju saosećajno češće imaju "gen nežnosti" od onih koji izgledaju bezizražajno dok slušaju.
Zbog tog gena blaži, imaju više razumevanja i volje u odnosu sa svojom partnerkom. Svi parovi su u istraživanju pre posmatranja njihovog izgleda tokom razgovora bili na genetskom testiranju. Na njemu su naučnici analizirali da li čovek ima G ili A verziju receptora gena oksitocina.
Ovo otkriće za naučnike ima važne implikacije, ali ističu kako i drugi negenetski faktori određuju karakter čoveka. G verzija receptora gena povezuje se sa brižnim ponašanjem, dok se A verzija povezuje sa sebičnošću i slabim socijalnim veštinama. Moguće je da jedan čovek ima i oba receptora gena.
- Čak i blage genetske varijacije utiču na ponašanje ljudi, a one se mogu lako uočiti posmatranjem njihovog izgleda - rekao je autor studije, Aleksandr Kogan.