Pocetna » Sport


Nikola Grbić posle 19 godina napušta italijansku odbojku, vreme za novi početak




  Ocenite članak: 0
pregleda: 673
Dodao/la: Gale
datum: 2013-10-11


Neke stvari su, prosto, večne. Tako deluje i karijera jednog od najboljih odbojkaša sveta svih vremena, Nikole Grbića, koji nastavlja da igra iako je napunio 40 godina. Ali, posle 19 sezona u italijanskoj odbojci, naš slavni igrač ide u novu sredinu. U Zenit iz Kazanja.

Kazanj je, poput Nikole, dugovečan. I glavni. Bar u svom Tatarstanu, republici Ruske Federacije čiji je glavni grad. Baš tamo će Nikola Grbić, u gradu osnovanom još 1005. godine, nastaviti svoju bogatu karijeru.

Iz PIK Banata otišao je u Vojvodinu, a onda igrao na Apeninima. Redom, za Gabeku Montičari, Kataniju, Kuneo, Sisli, Milano, Pjaćencu, Trentino i, iznova Kuneo.

A onda je stgiao poziv sa istoka našeg kontinenta.

"Kada me je pozvao moj novi trener Vladimir Alekno i pitao da li još imam motiva, odgovorio sam mu: 'Vlado, igram da pobedim, ili ne igram uopšte, ne zanima me samo da učestvujem!0 Stvarno je tako, uvek sam želeo da igram u klubovima koji žele da osvajaju trofeje, tako smo se pronašli Zenit i ja i kada su ambicije u pitanju. Ponavljam, siguran sam da će ovo biti samo plus za mene, a možda mi i produži karijeru", rekao je, između ostalog Nikola Grbić u intervjuu za "Sportski žurnal".


IZVOR