Pocetna » Sport


Novak Đoković u avgustu objavljuje svoju knjigu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 660
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-23

Slike iz Novak Đoković u avgustu objavljuje svoju knjigu Slike iz Novak Đoković u avgustu objavljuje svoju knjigu


Novak Đoković će u avgustu objaviti knjigu pod nazivom “Servisom do pobede”.



Kako javlja "Sportski žurnal", Novakova knjiga će zapravo biti vodič kako se pravilnom ishranom dolazi do boljih rezultata u sportu.

Od kada je 2010. prestao da unosi gluten kroz svoje obroke, a gluten je sastavni deo nekih žitarica, Nole je osvojio pet od svojih šest Gren slem titula. Knjiga će biti upravo na temu zdrave ishrane.



Šta je uopšte gluten?
Gluten je protein koji je se nalazi u plodu nekih žitarica. Najviše ga ima u pšenici, ražu i ječmu, u maloj količini u ovsu, dok kukuruz i pirinač ne sadrže gluten. Kod ljudi koji boluju od celijačne bolesti, što je genetski uzrokovana preosetljivost na ovaj protein, gluten izaziva upalu membrana u stomaku. Imajući vidu da od glutena zavise osobine hleba (a interesatno, koristi se i za proizvodnju makarona ali i za proizvodnju obućarskog lepka!), bezglutenska dijeta naizgled deluje strašno za nas sa ovih područja, koji smo navikli na stotine proizvoda od "belog", pšeničnog brašna. Ipak, mnogo je načina za bezglutensku ishranu, ma koliko da se od malena naviknete na klasičan beli hleb. A da može da pomogne čoveku da se, očišćen od onoga što mu smeta posveti svojim talentima, može. Novak je najbolji sportski primer za to.


IZVOR