Pocetna » Sport


Novak o treneru čiji je zadatak da ga vrati na put dominantnosti iz 2011. godine




  Ocenite članak: 0
pregleda: 712
Dodao/la: Gale
datum: 2013-08-28

Slike iz Novak o treneru čiji je zadatak da ga vrati na put dominantnosti iz 2011. godine


Najbolji teniser sveta Novak Đoković silovito je krenuo ka odbrani prvog mesta na ATP listi i osvajanju US opena pobedom nad Litvancem Ričardasom Berankisem od 6:1, 6:2, 6:2, a velike zasluge za odličan početak i igru koja je podsetila na partije iz 2011. godine, pripisao je promenama u stručnom štabu i angažovanjem Vojteka Fibaka, koji je svojevremeno trenirao osmostrukog Grend slem šampiona Ivana Lendla.

"Radili smo sjajno u poslednjih šest, sedam dana na pripremama za US Open, i ovaj meč je zaista sjajno prošao. On je veoma važan deo tima, ima veliki uticaj na mene i savetuje me", rekao je Đoković.

Novak je u karijeri pokazivao da se najbolje snalazi na tvrdoj podlozi, ali je na poslednja dva turnira titulama u Montrealu i Sinsinatiju primat preuzeo "kralj šljake" Rafael Nadal. Od njega je Đoković poražen u polufinalu Montreala, dok ga je u Sinsinatiju zaustavio Džon Izner već u četvrtfinalu.

"Nisam igrao baš dobro na turnirima koji su bili zagrevanje za US Open. Odluka da angažujemo Vojteka je bila timska, nikad ne radim na svoju ruku. Iako je tenis individualni sport, ekipni rad je veoma značajan. O svemu diskutujemo na sastancima, i svi smo se usaglasili da je neophodna dodatna pomoć. Vojtek je bio prava osoba u ovom momentu. Pridružio nam se za US Open, i videćemo kako dalje ide i kako se uklapa u tim. Ove dve nedelje će sve pokazati", rekao je Đoković povodom angažovanja 61-godišnjeg Fibeka.



Poljski stručnjak je 1977. godine bio 10. teniser sveta što mu je najbolji plasman u singlu, dok je u dublu bio treći dve godine kasnije. Osvojio je 15 titula u singlu i 52 u dublu, a 1980. godine je dolazio do četvrtfinala US Opena, Rolan Garosa i Vimbldona.

"Bio je dobar igrač, sjajan i u singlu i u dublu. Ima veliko iskustvo u ovom sportu i ljubav prema tenisu, a to nam je bilo potrebno. Mislim da na sjajan način analizira mečeve, pa se nadam da će se to preneti i na ovaj turnir", dodao je Đoković.

On je svestan da je potrošio sve kredite u ovoj sezoni neočekivanim porazima i mečevima u kojima su protiv Rafaela Nadala odlučivale nijanse, pa se potpuno posvetio vraćanju primata i pripremi za osvajanje drugog Grend slema u sezoni posle Australijan Opena.

"Imao sam deset dana da dam sve od sebe na treninzima. Dao sam 100 odsto kako bih se maksimalno pripremio, početak obećava i pokazuje da se rad isplatio. Prvi meč je išao najbolje što je mogao, i sad moram da ostanem na ovom putu", zaključio je Đoković.

Da li će ostati tako, pokazaće već meč drugog kola protiv Nemca Bendžamina Bekera, koji je savladao Lukaša Rosola sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.


IZVOR