Pocetna » Sport


Novak preko Monaka krenuo u pohod na "Zlatni masters"!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 718
Dodao/la: Gale
datum: 2013-08-15

Slike iz Novak preko Monaka krenuo u pohod na "Zlatni masters"!


Novak Đoković će pokušati nešto što do sada nijedan teniser nije uspeo: da osvoji svih devet Mastersa iz serije 1.000. Jedino mu nedostaje trofej iz Sinsinatija, gde je četiri puta igrao finale, a u novi napad krenuo je pobedom nad Argentincem Huanom Monakom od 7:5, 6:2 u drugom kolu.



Nole i Monako su do sada igrali sedam puta i svaki meč je dobio srpski teniser, a Argentinac ni u osmom okršaju nije uspeo da pronađe lek za najboljeg na svetu.

Đoković je bio slobodan u prvom kolu i vrlo je motivisan da napravi istorijski uspeh, što je pokazao trijumfom za svega 78 minuta i time što ga nije omeo ni pad u igri sredinom prvog seta.

Novak je silovito ušao u meč, osvojio uvodni gem sa nulom i potom iskoristio prvu brejk loptu za 3:1. Lako mu je pripao i naredni gem, nakon čega su počela uzbuđenja u prvom setu.

Probudio se Argentinac i zaigrao kao furija. Čak dva puta zaredom je oduzeo servis najboljem teniseru sveta, što nije polazilo za rukom ni bolje rangiranim igračima, od 1:4 nanizao je četiri gema u svoju koristi i došao u priliku da servira za vođstvo u setovima.

Ipak, podlegao je pritisku, Novak je poveo sa 40:0 na servis rivala i vratio brejk u pravo vreme za 5:5. Tako je Đoković započeo svoju seriju, vezao tri gema i trećim brejkom rešio prvu deonicu u svoju korist sa 7:5.

U drugom setu bilo je daleko manje neizvesnosti, pa je okončan za pola sata. Opet je Đoković oduzeo servis Monaku za 3:1 i sigurno čuvao stečenu prednost za trijumf, a konačan udarac mu je zadao brejkom bez izgubeljnog poena za 6:2.

Novak će put do četvrtfinala Sinsinatija tražiti u meča sa Belgijancem Davidom Gofanom.


IZVOR