Pocetna » Film


Novi 'Thor' očekivano osvojio svijet




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1600
Dodao/la: Gale
datum: 2013-11-11

Slike iz Novi 'Thor' očekivano osvojio svijet Slike iz Novi 'Thor' očekivano osvojio svijet


Nakon što je prošli tjedan osvojio ostatak svijeta, Thor: Svijet tame počeo je s prikazivanjem i u SAD-u gdje je uvjerljivo zasjeo na prvo mjestu prema BoxOfficeMojo.

U svom prvom vikendu prikazivanja u SAD-u novi Thor je tako zaradio 86 milijuna dolara što znači ukupnu zaradu od odličnih 327 milijuna. Za usporedbu, prvi Thor zaradio je u svom prvom vikendu 20 milijuna dolara manje, dok je ukupna zarada u ostatku svijeta iznosila 268 milijuna dolara, što je brojka koju je novi Thor skoro dostigao u samo tjedan dana (240 milijuna).



Iako bolji od prethodnika, Thor ipak nije uspio ući u klub superjunaka koji su u prvom vikendu zaradili više od 100 milijuna dolara. Uspjeh svakako duguje Osvetnicima, kao i svi filmovi (nastavci) te tematike nastali nakon njih. Ističe se i kako svoju popularnost duguje i Lokiju koji je u svijetu popularniji od glavnog, naslovnog junaka.

Drugo mjesto zadržao je Zločesti djedica koji je u 3 tjedna zaradio 100 milijuna dolara diljem svijeta. Treće mjesto pripalo je simpatičnoj animiranoj komediji Free Birds koja se zasad prikazuje jedino u SAD-u.



Četvrti su Legende u Vegasu (Morgan Freeman, Robert De Niro, Michael Douglas, Kevin Kline) koji mnogi uspoređuju sa starijom generacijom ekipe iz Mamurluka. U 2 tjedna film je zaradio 33 milijuna dolara u SAD-u, a od proteklog četvrtka prikazuje se i u našim kinima.

Prošlotjedni 'broj 1', Enderova igra, pao je na peto mjesto i u 2 tjedna prikazivanja zaradio je samo 53 milijuna dolara, duplo manje od svog budžeta. Kako se trenutno čini, nakon sasvim solidnog starta SF nakon 10-ak dana već pada u zaborav.

Sljedeći tjedan u američkim kinima počinje drama s elementima drame The Best Man Holiday dok u naša kina stižu Savjetnik koji se nije proslavio u američkim kinima unatoč zvučnim imenima: režiji Ridleya Scotta te odličnoj glumačkoj postavi među kojima su Michael Fassbender, Cameron Diaz, Javier Bardem, Penelope Cruz i Brad Pitt.

U naša kina još stižu akcija Velika pljačka (Liam Hemsworth, Dwayne Johnson) te redateljsko-scenaristički debi Josepha Gordona-Levitta Don Jon u kojem glumi i glavnu ulogu uz seksi Scarlett Johansson.


IZVOR